magdasnews.gr
Χωρίς κατηγορία

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ισραηλινό drone πάνω από το λιβανικό έδαφος

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε ένα ισραηλινό Hermes 450 μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) πάνω από το λιβανικό έδαφος, χρησιμοποιώντας πύραυλο εδάφους-αέρα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ανακοινώνει την κατάρριψη ενός drone αυτού του είδους.

Το Hermes 450 είναι ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πολλαπλού φορτίου, κατασκευασμένο από την εταιρεία κατασκευής όπλων Elbit Systems, η οποία εδρεύει στο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν με στόχο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας που επιχειρούσε πάνω από τον Λίβανο. Ο πρώτος πύραυλος αποκρούστηκε από το Σύστημα Αντιαεροπορικής Άμυνας του Ισραήλ “Σφενδόνη του Δαυίδ”, αλλά το ισραηλινό drone “έπεσε μέσα στο λιβανικό έδαφος” μετά την εκτόξευση δεύτερου πυραύλου.

Η Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, έχει ανακοινώσει ότι έχει καταρρίψει ή αναγκάσει αρκετά ισραηλινά drones να προσγειωθούν υπό τον έλεγχό της κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, από τότε που ξεκίνησε η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στη σιιτική λιβανική οργάνωση και τον ισραηλινό στρατό στα νότια σύνορα του Λιβάνου.

Σχετικές αναρτήσεις

Έρευνα συνδέει την κατάθλιψη με τη θερμοκρασία του σώματος

News Room G

Εκτός δεκάδας ο Τσιτσιπάς μετά απο 5 χρόνια

News Room G

Θεσσαλονίκη:Νεκρός 84χρονος οδηγός που έπεσε με το αυτοκίνητό του στη θάλασσα

News Room G