magdasnews.gr
News

Εκλογικός «σεισμός» στην Γαλλία: Νικήτρια η Λε Πεν στις προεδρικές του 2027, σύμφωνα με δημοσκόπηση

ΛΕ ΠΕΝ

Τρία χρόνια πριν τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop-Fiducial για την Valeurs Actuelles, η Μαρίν Λε Πεν βρίσκεται στην κορυφή στην πρόθεση ψήφου.

Αν οι εκλογές διεξαχθούν με τον πρόεδρο Μακρόν ως υποψήφιο, θα χάσει από την κ. Λε Πεν, η οποία θα συγκεντρώσει το 36% των ψήφων, πολύ προηγμένη έναντι του πρώην πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ ή του Γκαμπριέλ Ατάλ που θα πάρουν περίπου 22%.

Αν υπάρξει δεύτερος γύρος μεταξύ ενός από τους δύο, η Μαρίν Λε Πεν θα κερδίσει τον Γκαμπριέλ Ατάλ, ενώ με τον Εντουάρ Φιλίπ θα είναι ισοβαθμοί (50-50).

Ο πολιτικός επιστήμονας και διευθυντής του Τμήματος Γνώμης του Ifop, Ζερόμ Φουρκέ, σχολιάζει: «Μια νίκη της Μαρίν Λε Πεν δεν είναι πλέον αδιανόητη: το σενάριο δεν ήταν ποτέ τόσο αληθοφανές, δεδομένων των αριθμών».

Η δυναμική του Εθνικού Συναγερμού επιβεβαιώνεται και ενισχύεται από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση, καθώς και ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Με 36% στην πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο, η Μαρίν Λε Πεν πετυχαίνει την καλύτερη επίδοση δημοσκοπήσεων της πολιτικής της καριέρας και αυξάνει περαιτέρω το προβάδισμά της έναντι των αντιπάλων της.

Με την υποστήριξη του Μακρόν στο Matignon, ο Γκαμπριέλ Ατάλ δεν είναι σε θέση, προς το παρόν, να επωφεληθεί από τη νέα του θέση για να ξεπεράσει τον πάντα διακριτικό αλλά σταθερό Εντουάρ Φιλίπ. Πίσω τους, μόνο ο Ζαν Λυκ Μελανσόν ξεπερνά το συμβολικό διψήφιο σκορ με 14%.

Σχετικές αναρτήσεις

Έφυγε απο την ζωή ο Νίκος Κανάκης

News Room G

Εντόπισαν την Κέιτ Μίντλετον και δεν ήταν μόνη της – Το κατάστημα που επισκέφθηκε

Newsroom

Ακριβό μου Πάσχα: Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι

Newsroom