magdasnews.gr
News

Επίθεση σε δυο ρωσικά διυλιστήρια από ουκρανικά drones

Η Ουκρανία ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για μια νυκτερινή επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε δύο διυλιστήρια πετρελαίου στη Ρωσία, στη νότια περιφέρεια του Κρασνοντάρ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι κατά τη διάρκεια της νύκτας κατέστρεψε 19 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το ρωσικό έδαφος.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, μια πηγή στους κόλπους των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών ανέφερε: «Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της υπηρεσίας ασφαλείας έπληξαν ταυτόχρονα δύο διυλιστήρια στην περιοχή του Κρασνοντάρ, το διυλιστήριο του Ίλσκι και το διυλιστήριο του Αφίπσκι». Στο διυλιστήριο του Ίλσκι, πρόσθεσε η πηγή, «έπεσε μεγάλη πυρκαγιά και υπέστη ζημιές η μονάδα προκαταρκτικής επεξεργασίας, ικανότητας 3,6 εκατομμυρίων τόνων ετησίως». Το διυλιστήριο αυτό είχε ήδη πληγεί πέρυσι από επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Σχετικά με το διυλιστήριο του Αφίπσκι, η πηγή ανέφερε ότι «επλήγη» και εξήγησε ότι «οι συνέπειες της επίθεσης αυτή τη στιγμή αξιολογούνται».

Η Ουκρανία έχει αυξήσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους με στόχο ενεργειακές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο ρωσικό έδαφος, ως ένα μέσο για να στερήσει από τη Μόσχα σημαντικούς πόρους για τη διεξαγωγή της επίθεσής της στη γειτονική της χώρα.

Τοπικές ρωσικές υπηρεσίες διάσωσης της περιφέρειας του Κρασνοντάρ παραδέχθηκαν ότι πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο διυλιστήριο πετρελαίου στο Ίλσκι, χωρίς ωστόσο να τη συνδέσουν με τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αναφέρθηκαν από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σχετικές αναρτήσεις

Πανικός στην Ολλανδία: Άνδρας κρατούσε ομήρους σε μπαρ – Είναι γνωστός των αρχών

Newsroom

Η περίεργη περίπτωση άνδρα που εμβολιάστηκε… 217 φορές για τον κορωνοϊό!

Newsroom

Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ σύμφωνα με τον ΟΗΕ

News Room G