magdasnews.gr
News

Ένταση στη Βουλή μετά την ομιλία Βελόπουλου – Κατρίνης: Το ομοφοβικό παραλήρημα ξεπέρασε τα όρια

ΒΟΥΛΗ

Την αντίδραση τόσο του Σπύρου Μπιμπίλα όσο και του Μιχάλη Κατρίνη προκάλεσε η ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή.

«Έχει δικαίωμα ο κάθε άνθρωπος να έχει διαφορετικές απόψεις, εγώ όμως δεν το είπα από το βήμα αυτό, ειπώθηκε μέσα σε ένα κλίμα έντασης στην επιτροπή η συγκεκριμένη φράση και χρησιμοποιείται με κάθε τρόπο για να χτυπηθώ εγώ και η Πλεύση Ελευθερίας και αυτό είναι απαράδεκτο», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Επίσης οι ηθοποιοί έχουν δικαίωμα να λένε τις απόψεις τους. Επίσης έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να είναι και άθρησκοι, διότι υπάρχουν άνθρωποι άθρησκοι και το ίδιο πατριώτες σαν τον κ. Βελόπουλο. Είμαι άθρησκος αλλά το ίδιο Έλληνας με τον κ. Βελόπουλο και θα υπερασπιστώ την πατρίδα μου μέχρι τελευταία ρανίδα του αίματός μου. Σας παρακαλώ να προσέχετε τι λέτε», συμπλήρωσε ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης. «Δεν ξέρω αν έκανα λάθος αλλά άκουσα τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να λέει αν κάποιος βουλευτής είναι ομοφυλόφιλος να το δηλώσει και να το δηλώσει διότι τεκμαίρεται ότι έχει έννομο συμφέρον για το νομοσχέδιο, όπως αν ήταν εφοπλιστής θα έφερνε ένα νομοσχέδιο για τους εφοπλιστές. Εδώ υπάρχουν κάποιες ελευθερίες που είναι κατοχυρωμένες και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίρνει τον λόγο και να θεωρεί ότι στιγματίζει συνάδελφο και τον προκαλεί να δηλώσει είτε το θρησκευτικό του ιδεώδες είτε την προσωπική του ελευθερία» τόνισε ο κ. Κατρίνης και κάλεσε τον αντιπρόεδρο της βουλής Γιώργο Γεωργαντά, που προεδρεύει της συνεδρίασης, να διαγραφεί αυτή η φράση από τα πρακτικά και να ανακαλέσει ο κ. Βελόπουλος διότι, όπως είπε, «ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει σε ποια αίθουσα βρίσκεται και ότι δεν είναι όλα για πολιτική εκμετάλλευση. Παρακαλώ πολύ να τον ανακαλέσετε στην τάξη». Μάλιστα, λίγο αργότερα ο κ. Κατρίνης έκανε και σχετική ανάρτηση, κάνοντας λόγο για ομοφοβικό παραλήρημα του κ. Βελόπουλου που ξεπέρασε τα όρια.

Στον κ. Κατρίνη απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας. «Είμαστε υπεύθυνοι για αυτά που λέμε και όχι για αυτά που καταλαβαίνουν οι άλλοι. Και είναι πολιτικό θράσος από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ να απευθύνεται με αυτόν τον ιταμό τρόπο σε πρόεδρο κόμματος. Κύριε Κατρίνη δεν ευθυνόμαστε εμείς για το τι αντιλαμβάνεστε. Δείτε το λίγο. Και θα μιλάτε καλύτερα και θα είστε πιο προσεκτικός όταν απευθύνεστε σε έναν πρόεδρο κόμματος. Όπως σας σεβόμαστε και εμείς. Θα έχετε μεγαλύτερη αντίληψη για να αντιλαμβάνεστε αυτά που λέει ο ομιλών και όχι αυτά που θέλετε εσείς», είπε μεταξύ άλλων.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεωργαντάς, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, σημειώνοντας πως όλες οι τοποθετήσεις ήταν εκτός θέματος της συνεδρίασης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

Σχετικές αναρτήσεις

Nέο εθνικιστικό παραλήρημα Ερντογάν: «Η Σμύρνη απελευθερώθηκε, ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα»

Newsroom

Κίνα-Σανγκάη: Ρεκόρ εξαγωγών οχημάτων μέσω θαλάσσης το 2023

News Room G

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης έχασε δύο από τους στενότερους συνεργάτες του, αποδεικνύοντας ότι ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου»

News Room G