magdasnews.gr
News

Επιστροφή των αγροτών με τα τρακτέρ τους στις Βρυξέλλες για να διαδηλώσουν

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Οι αγρότες επιστρέφουν σήμερα στις Βρυξέλλες με τα τρακτέρ τους για να πραγματοποιήσουν διαδήλωση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την “ιστορική”, όπως τη χαρακτηρίζουν, αγροτική κινητοποίηση στη βελγική πρωτεύουσα στις 1η Φεβρουαρίου, όπου πάνω από 1.300 τρακτέρ κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης, οι αγρότες επιστρέφουν σήμερα για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη ανταπόκρισης από τις ευρωπαϊκές αρχές. Στη σημερινή διαδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν αγροτικά συνδικάτα από τη Βαλονία και τη Φλάνδρα, καθώς και αγρότες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο. Οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Σούμαν έξω από την έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση των Υπουργών Γεωργίας.

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων των αγροτών, που όπως λένε δεν έχουν ακόμη εισακουστεί, περιλαμβάνονται: δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, λήξη συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Σύμφωνα με εκπροσώπους βελγικών αγροτικών συνδικάτων, εκατοντάδες τρακτέρ αναμένεται να κατακλύσουν και πάλι τις Βρυξέλλες, αν και δεν αναμένεται να υπερβούν τη συμμετοχή της 1ης Φεβρουαρίου. Οι βελγικές αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους για “σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα” και τους συνιστούν να αποφύγουν τη χρήση αυτοκινήτου, προτιμώντας το μετρό για τις μετακινήσεις τους.

Σχετικές αναρτήσεις

Μνημόσυνο στον τόπο της τραγωδίας για την συμπλήρωση 1 χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

News Room G

Το Σάββατο κηδεύονται οι δυο νεαροί που σκοτώθηκαν σε τροχαίο με μηχανή στην Πάτρα

News Room G

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις – Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ

News Room