magdasnews.gr
Τα δικά μου νέα

Εσύ, πού και πώς πέταξες την μάσκα σου;

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι και σήμερα, ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την χρήση μάσκας. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει, εκατομμύρια έχουν νοσήσει και απ’ ό,τι φαίνεται η επιδημία του κορονοϊού είναι κάτι που θα μας απασχολεί τουλάχιστον και για τον επόμενο χρόνο.

Μας έμαθαν ότι πρέπει να φοράμε μάσκα. Μήπως πρέπει να μας μάθουν και τι πρέπει να την κάνουμε αφού την χρησιμοποιήσουμε;

Είναι συχνό το φαινόμενο να περπατάμε στο δρόμο και να βλέπουμε μάσκες παντού και μάλιστα χωρίς να είναι κομμένο το λαστιχάκι στα πλάγια. Αναρωτηθήκατε ποτέ, που μπορεί να καταλήγει η μάσκα μας και γιατί πρέπει να είναι κομμένα το λαστιχάκι; Οι λόγοι είναι πολύ και απλοί. Ο πρώτος λόγος που δεν πρέπει να πετάμε τη μάσκα οπουδήποτε, είναι γιατί θα καταλήξει κάπου που δεν πρέπει. Και το χειρότερο σενάριο είναι να καταλήξει στην θάλασσα. Ο λόγος που πρέπει να κόβουμε στις χειρουργικές μάσκες το λαστιχάκι, είναι γιατί εύκολα μπορούν τα ζώα να πνιγούν με αυτές ή η μάσκα, να «κουμπώσει» στο λαιμό ή σε κάποιο μέλος του σώματος τους.

Μόλις αφαιρεθούν οι μάσκες από το πρόσωπο και φτάσουν με κάποιον τρόπο στη θάλασσα και μολύνουν τις ακτές μας, για τα ζώα οι μάσκες θεωρούνται τρόφιμο, συμπεριλαμβανομένων των χελωνών και των δελφινιών. Τα ζώα, προσπαθούν να καταπιούν την μάσκα και έτσι μπλοκάρουν τον πεπτικό σωλήνα τους και τελικά πεθαίνουν. Οι περιβαλλοντολογικές ενώσεις παγκοσμίως, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και εκφράζουν την ανησυχία τους, για τα απόβλητα που προκαλούνται από τις απορριφθείσες χειρουργικές μάσκες.

Γι’ αυτό, καλό είναι, την επόμενη φορά που θα βγάλετε την μάσκα από το πρόσωπο σας, να είστε σίγουροι πως θα καταλήξει στα σκουπίδια με κλειστή σακούλα και όχι στο δρόμο, ή σε μία παραλία και ίσως αργότερα στο στομάχι ενός ζώου.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Λου Ραπτάκης στη Μάγδα Τσέγκου: Κανείς δεν ήξερε τι έλεγαν στο τηλέφωνο Τραμπ και Ερντογάν – Τώρα αυτό αλλάζει

News Room A

Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στη Μάγδα Τσέγκου: Το καλοκαίρι η γρήγορη απονομή συντάξεων – Διευκρινήσεις του Υπουργού για τα εργασιακά (video)

News Room M

15 ερωταπαντήσεις από τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά στη Μάγδα Τσέγκου

News Room A