magdasnews.gr
News

Εξεταστική για Τέμπη:«Δεν υπάρχει σύστημα ασφάλειας, που να είσαι 100% βέβαιος, άμα δεν το χειριστεί κάποιος καλά» δήλωσε ο Χρήστος Διονέλλης

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Διονέλλης, δήλωσε στην εξεταστική επιτροπή για το “έγκλημα των Τεμπών” ότι κανένα σύστημα ασφαλείας δεν μπορεί να εξασφαλίσει απόλυτα την αποτροπή ενός δυστυχήματος στον σιδηρόδρομο.

Επισήμανε παραδείγματα περιστατικών σε άλλες χώρες με υψηλά συστήματα ασφαλείας και υπογράμμισε ότι η καλή χρήση των συστημάτων είναι καθοριστική.

Αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαχείρισης Κυκλοφορίας Σιδηροδρόμων (ERTMS), αναφέροντας ότι λειτουργεί σε λιγότερο από το 20% των ευρωπαϊκών γραμμών. Τόνισε ότι παρά την ύπαρξη συστημάτων, χιλιάδες τρένα κινούνται καθημερινά χωρίς ERTMS, υπογραμμίζοντας ότι η χρήση των συστημάτων δεν είναι απόλυτη εγγύηση για την ασφάλεια.

Σχολίασε επίσης το ζήτημα της εναρμόνισης της χώρας με το 4ο Ευρωπαϊκό Σιδηροδρομικό Πακέτο, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να εκφέρει άποψη για το γιατί υπήρξε καθυστέρηση, διότι δεν θυμάται τα όρια που έθετε το πακέτο. Επίσης, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν στη σύμβαση 717, αφού είναι κατηγορούμενος σε αυτήν.

Σχετικές αναρτήσεις

Εξελίξεις: Σύνδεση επιθέσεων σε Πειραιά και Καλλιθέα ψάχνει το Εκβιαστών – Θα ανοίξουν τα «στόματα» μέσα από τις φυλακές;

Newsroom

Η Apple καταργεί σημαντική λειτουργία των iPhone στην Ευρώπη

News Room G

Σε άμεση ισχύ τα απογευματινά χειρουργεία στις κλινικές του ΕΣΥ

News Room G