magdasnews.gr
News

Τρόμερη απάτη στην Θεσσαλονίκη: Ίδρυσαν εργαστήρι σπουδών με έδρα οίκους ανοχής

Επιτήδειοι ίδρυσαν Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) υποτίθεται ότι είναι εκπαιδευτικός φορέας, με σκοπό να εξαπατήσουν ανυποψίαστους σπουδαστές, σύμφωνα με εισαγγελική έρευνα στη Θεσσαλονίκη.

Αυτοί οι επιτήδειοι δήλωναν ως έδρα διεύθυνση όπου λειτουργούν οίκοι ανοχής.

Η εν λόγω ΑΜΚΕ ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, αντικαθιστώντας ένα Σωματείο με έδρα την Καβάλα, το οποίο είχε ερευνηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις στη λειτουργία του. Αναφέρεται ότι η εταιρεία αυτή ενεργούσε παραβιάζοντας τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία των εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών, με στόχο το παράνομο κέρδος άνω των 120.000 ευρώ.

Η ΑΜΚΕ κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε προσωπικά δεδομένα καθηγητών Πανεπιστημίου προκειμένου να εξαπατήσει εκπαιδευτικά και να προσφέρει παραποιημένα προγράμματα σπουδών. Οι έρευνες έχουν ήδη οδηγήσει στη σύλληψη τριών ατόμων, εκ των οποίων η μία είναι η 59χρονη διαχειρίστρια και νομική εκπρόσωπος. Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο.

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Στο πρόσωπο και στο έργο του Γιώργου Λάνθιμου καθρεφτίζεται η Ελλάδα της διαρκούς αναζήτησης, της δημιουργίας και της προόδου

News Room G

Αυτοκίνητο με βλάβη στον Κηφισό προκάλεσε κυκλοφοριακό «έμφραγμα»

News Room M

Απειλεί στην Ρωσία η Ουκρανία:Θα «πολλαπλασιαστούν» οι επιθέσεις στο έδαφος σας

News Room G