magdasnews.gr
News

Φωτιές στην Χιλή:123 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι – Στάχτη χιλιάδες σπίτια

ΧΙΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Σήμερα η Χιλή αντιμετωπίζει τη δεύτερη και τελευταία μέρα εθνικού πένθους για τα 123 θύματα των φονικών δασικών πυρκαγιών.

Εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι και χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Χιλής.

Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να μάχονται με τις φλόγες που έχουν καταστρέψει ολόκληρες κοινότητες. Ο πρόεδρος Γκαμπριέλ Μπόριτς προειδοποίησε ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια τραγωδία μεγάλου μεγέθους.

Καθώς ο αριθμός των αγνοούμενων παραμένει υψηλός, οι αρχές φοβούνται ότι ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί. Περισσότερα πτώματα ανακαλύπτονται κάτω από τις ερείπια και σε πλαγιές λόφων.

Οι πυρκαγιές έφτασαν στις παρυφές των τουριστικών πόλεων Βίνια ντελ Μαρ και Βαλπαραΐσο, όπου ζουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Βίντεο από drone δείχνουν ολόκληρες γειτονιές να έχουν καταστραφεί από τις φλόγες, με κατοίκους να αναζητούν εντός των καταστριμένων σπιτιών τους. Καμένα αυτοκίνητα είναι διάσπαρτα στους δρόμους.

Οι αρχές έχουν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας και έχουν στείλει το στρατό για να βοηθήσει στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών. Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 123 άτομα, αλλά ο φόβος είναι ότι αυτός θα αυξηθεί.

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία από σήμερα νέες εκδόσεις για το myDATA και το timologio

News Room G

Πτολεμαΐδα: Λύκος κόβει βόλτες στο κέντρο της πόλης – Πολίτης βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο

News Room G

Η Έλενα Ράπτη κέρδισε το φλουρί στο Υπουργείο Τουρισμού.

News Room G