magdasnews.gr
News

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Επιτομή λαϊκισμού και παραπληροφόρησης το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΕΛΙΖΑ

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, χαρακτήρισε το ψήφισμα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ως “επιτομή του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης”.

Αναφέρθηκε σε αυτό κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνεδριάζει στο Στρασβούργο. Το εν λόγω ψήφισμα προωθείται για έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας, μετά από σχετική συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κ. Βόζεμπεργκ, κατά την παρέμβασή της, «επέκρινε την τακτική αυτή, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω ψήφισμα στερείται αξιοπιστίας, καθώς παραγνωρίζει εσκεμμένα τις σοβαρές θεσμικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις που έφερε η ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια και παραλείπει συνειδητά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, όπως αυτή αποτυπώνεται στα επίσημα συμπεράσματα της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου το 2023».

Επιπλέον, η κ. Βόζεμπεργκ «ανέδειξε το γεγονός ότι το ψήφισμα αναφέρεται σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις ενώπιον της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης, αμφισβητώντας το θεσμικό της ρόλο, και καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι «τέτοια ψηφίσματα τα οποία υιοθετούν σκόπιμα fake news, που διαδίδουν κύκλοι της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, δυστυχώς κλονίζουν την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Σχετικές αναρτήσεις

Αποτροπιασμός στη Θεσσαλονίκη: 64χρονος Βούλγαρος παρενόχλησε σεξουαλικά 11χρονη και την μαχαίρωσε για να μην το αποκαλύψει!

Newsroom

Σκληρή απάντηση Δούκα σε Μπακογιάννη με φόντο την ανάπλαση στον Λόφο Στρέφη

News Room G

Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα: Ζημιές σε σπίτια – Ένας τραυματίας

Newsroom