magdasnews.gr
News

Γιάννης Κωνσταντάτος στο airetos.gr: Δημιουργούμε το πρώτο Δίκτυο πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ

Οι ρίζες που βάλαμε στις δύο προηγούμενες θητείες του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού με τον καιρό μεγάλωσαν και αποδίδουν έμπρακτα τους πρώτους καρπούς, με άμεσα ωφελούμενους το 1,5 εκ του πληθυσμού της χώρας μας που ζει πέριξ του Υμηττού. 

 Η νέα θητεία που μόλις ξεκίνησε, φέρνει εκτός από τη διαχείριση της καθημερινότητας και μία σειρά από καινοτομίες που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη, την εκπαίδευση και την συλλογικότητα.

Η επόμενη ημέρα στον ΣΠΑΥ φέρνει το πρώτο «Έξυπνο Δάσος» σε πανελλαδικό επίπεδο, με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των έξυπνων τεχνολογιών.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο του ΣΠΑΥ, που υλοποιείται μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και φέρνει τις νέες τεχνολογίες στον Υμηττό, με δημιουργία Σύγχρονου Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του ΣΠΑΥ, με κάμερες ανίχνευσης πυρκαγιάς,  χρήση drones, έξυπνους αισθητήρες, σύγχρονα συστήματα ψηφιακών επικοινωνιών και υλοποίηση καινοτόμων ψηφιακών δράσεων προστασίας και ανάδειξης του δασικού οικοσυστήματος.

Ο ΣΠΑΥ καινοτομεί, δημιουργώντας το Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας εκεί όπου θα χτυπά η καρδιά του SMART ΥΜΗΤΤΟΥ.

Πρόκειται για ένα Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο του ΣΠΑΥ που θα λειτουργεί για την εκπαίδευση των μαθητών, των εθελοντών και των στελεχών της πολιτικής προστασίας, διαθέτει Αίθουσα Συνεδριάσεων, Χώρους Έρευνας και διασύνδεσης με τα Πανεπιστήμια, καθώς επίσης και Ξενώνες που θα μπορούν να φιλοξενούν φοιτητές, ερευνητές και αποστολές Δήμων, Φορέων και Εθελοντικών Ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Το Πρώτο Δίκτυο πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία γεννιέται μέσα από το 3ο FORUM του ΣΠΑΥ με τη συμμετοχή δεκάδων δήμων, που πλέον, όλοι μαζί, διευρύνουμε την οικογένεια του ΣΠΑΥ, δημιουργώντας έναν μεγάλο αυτοδιοικητικό βραχίονα για την πρόληψη σε τοπικό επίπεδο και κυρίως για την ανθεκτικότητα των πόλεών μας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την εκάστοτε κυβέρνηση.

Οι προκλήσεις είναι πολλές και μεγάλες και όλοι ενωμένοι πορευόμαστε στα καλύτερα που έρχονται!

Σχετικές αναρτήσεις

Στην κατάψυξη η μισή χώρα από τη σφοδρή κακοκαιρία – Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας

Tereza Mitsopoulou

Ιράν: Χτύπησε το Ισραήλ με πάνω από 300 drones και πυραύλους – Καταρρίφθηκε το 99%

Newsroom

Σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ ο 23χρονος που ξυλοκοπήθηκε από τον τράπερ στην Θεσσαλονίκη

News Room G