magdasnews.gr
News

H Δανία δωρίζει όλο το πυροβολικό της στην Ουκρανία

Η ανακοίνωση της Mette Frederiksen στη Διάσκεψη Ασφαλείας στο Μόναχο ότι η Δανία θα μεταφέρει όλο το πυροβολικό του στρατού της στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει στον πόλεμο με τη Ρωσία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Η απόφαση χαιρέτισε από την ουκρανική προεδρία, σύμφωνα με το πρακτορείο EFE.

“Οι Ουκρανοί μας ζητούν πυρομαχικά, πυροβολικό τώρα. Αποφασίσαμε να τους δωρίσουμε όλο το πυροβολικό μας”, δήλωσε η Frederiksen. Τόνισε επίσης ότι υπάρχουν ακόμη πυρομαχικά στις αποθήκες της Ευρώπης που δεν έχουν εξαντληθεί από τη βοήθεια προς την Ουκρανία.

Ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας, Μιχάιλο Ποντόλιακ, αντέδρασε θετικά στην ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι αυτή είναι η μόνη λογική σκέψη και δράση. Πρόσθεσε ότι τα όπλα δεν πρέπει να καθίσουν απλά σε αποθήκες, αλλά να βρίσκονται στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, αναφέροντας την κλιμάκωση του πολέμου και τον κίνδυνο της αύξησης του θράσους της Ρωσίας.

Η ενίσχυση της Ουκρανίας με πυροβολικό αποτελεί απάντηση στις επιθέσεις που δέχεται από τον ρωσικό στρατό σε πολλούς τομείς του μετώπου. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση υποσχέθηκε να παράσχει ένα εκατομμύριο βλήματα των 155 mm στη διάρκεια ενός έτους, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν αδιέξοδο στο Κογκρέσο για περαιτέρω χρηματοδότηση.

Σχετικές αναρτήσεις

Δείτε πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία «AVGI» σε όλη την επικράτεια

News Room G

Ταξιτζής δολοφόνησε Βρετανίδα νηπιαγωγό στην Τουρκία και στην συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε!

News Room G

Οι αγρότες έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται – Γιατί το «Green Deal» είναι λάθος στόχος;

News Room G