magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Η επιστροφή του οίκου Dior, 60 χρόνια μετά, στην Ακρόπολη

Η επιστροφή του οίκου Dior, 60 χρόνια μετά, στην Ακρόπολη

60 χρόνια από τη θρυλική φωτογράφιση του Dior στην Ακρόπολη, ο γαλλικός Οίκος μόδας επιστρέφει στο Ιερό Βράχο και τιμά τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με τη νέα του συλλογή. 

Η Μαρία Γκράτσια-Κιούρι εμπνεόμενη από την Ελλάδα, συνεργάστηκε με πολλούς και εξαιρετικούς τεχνίτες σε όλη την χώρα για την κατασκευή των δημιουργιών που η ίδια σχεδίασε για τον Dior και παρουσιάζει τη συλλογή σε όλο τον κόσμο από την Ελλάδα, μέσω του Dior Celebrates Greece.

Η φωτογράφιση στο Ηρώδειο και στην Ακρόπολη για τις σύγχρονες θέες, όπως τις φαντάστηκε η Μαρία Γκράτσια- Κιούρι, με ρούχα λευκά και αέρινα, εμπνευσμένα από τα αρχαιοελληνικά γλυπτά, που δίνουν στη γυναίκα ελευθερία κινήσεων και φοριούνται… με sneakers και με bodies, έγινε χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το i-efimerida.gr, οι άνθρωποι του Dior και τα μοντέλα ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο, για μια αναπαράσταση της φωτογράφισης του ιστορικού Οίκου το 1951. Ντυμένες με κάποια από τα λευκά ρούχα της συλλογής φωτογραφήθηκαν μπροστά από το Ερέχθειο και τον Παρθενώνα, όπως 50 χρόνια πριν, στην ανατολική και δυτική πλευρά του Παρθενώνα, στην ανατολική, δυτική και νότια του Ερεχθείου, αλλά και στα Προπύλαια.

Ο εξοπλισμός τους και τα ρούχα μεταφέρθηκαν στην κορυφή του Ιερού Βράχου με το εργοταξιακό αναβατόριο-γερανό της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ), ενώ το παλιό μουσείο της Ακρόπολης, που είναι άδειο, χρησιμοποιήθηκε ως χώρος προετοιμασίας των μοντέλων και παρασκηνίων, κουζίνας (μόνο εκεί επιτρεπόταν η κατανάλωση φαγητού και ποτού), αποθήκης μηχανημάτων, κοινόχρηστων χώρων υγιεινής κοκ.

Νωρίτερα, είχε γίνει η φωτογράφιση και κινηματογράφηση στο Ηρώδειο, με χορευτές της Λυρικής Σκηνής να εκτελούν χορευτικό δρώμενο αλληλεπιδρώντας με τα μοντέλα.

Αντίστοιχο θα είναι κατά πληροφορίες το δρώμενο που θα γίνει και στο Σούνιο αλλά και στη Νεμέα.

Σχετικές αναρτήσεις

27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: 16-25 Ιουλίου 2021 (video)

News Room A

Κυριάκος Κυανός: Επιστρέφει «Αναμάρτητος», ανανεωμένος και με νέα εμφάνιση

News Room A

Πώς αποκτήθηκαν από τους ναζί αριστουργήματα της μοντέρνας τέχνης

News Room A