magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Κορωνοϊός: Τι επιπτώσεις έχει το mRNA των εμβολίων στο σπέρμα

Κορωνοϊός: Οκτώ ερωτήσεις και απαντήσεις που αξίζει να διαβάσετε για το ενδεχόμενο μίας ενισχυτικής δόσης εμβολίου

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, ο εμβολιασμός με εμβόλια mRNA όπως είναι αυτά της Pfizer, της BioNTech και της Moderna, κατά του κορονοϊού, δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανδρική γονιμότητα

«Έχουμε ακόμη μία μελέτη που καταρρίπτει τους μύθους των αντι-εμβολιαστών για τις ‘επιπτώσεις’ των εμβολίων στη γονιμότητα», σχολίασε στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE).

«Οι 70 μέρες είναι ο πλήρης κύκλος της ζωής του σπέρματος και είναι επαρκής χρόνος για να φανεί αν το εμβόλιο επηρεάζει τις παραμέτρους του σπέρματος», δήλωσε ο ερευνητής Ντάνιελ Γκονζάλεζ. Πρόσθεσε ότι, όπως έδειξαν οι αναλύσεις, δεν επηρεάστηκε από τον εμβολιασμό ο όγκος του σπέρματος, η συγκέντρωση σπερματοζωαρίων, ούτε η κινητικότητα τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ερευνητές του Τμήματος Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι στη Φλόριντα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “Journal of American Medical Association” (JAMA), μελέτησαν 45 άντρες ηλικίας 18 έως 35 ετών, που έδωσαν δείγμα σπέρματος πριν κάνουν το mRNA εμβόλιο και οι οποίοι έδωσαν ξανά σπέρμα 75 ημέρες μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Η ανάλυση του σπέρματος έδειξε ότι δεν υπήρξε καμία ποιοτική διαφορά μετά τη χορήγηση του εμβολίου.
Οι ερευνητές εξέφρασαν την ελπίδα ότι η μελέτη θα άρει τους άνευ λόγου δισταγμούς ορισμένων ανδρών για τις πιθανές επιπτώσεις των εμβολίων στη γονιμότητα τους.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Τι θα σας συμβεί αν τρώτε μπανάνα κάθε μέρα;

News Room A

Μειώθηκαν οι νέες διαγνώσεις του ιού HIV στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια

News Room

Όχι μόνο για μωρά! Το μητρικό γάλα για ενήλικες αναμένεται να γίνει η επόμενη διατροφική τρέλα

News Room