magdasnews.gr
People & Politics

Η επόμενη μέρα του Ανδρέα Λοβέρδου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται έτοιμος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, καθώς ανήγγειλε τη διοργάνωση ανοιχτής πολιτικής συγκέντρωσης στην Αθήνα, στις 20 Νοεμβρίου. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά απο χρόνια παρουσίας στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αποχωρήσει απο το Κίνημα μετά τις εκλογές του Ιουνίου που απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής διεκδίκησε τον προεδρικό θώκο λαμβάνοντας την τρίτη θέση πίσω απο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημερινό Πρόεδρο και τον Γιώργο Παπανδρέου. Στον δεύτερο γύρο στήριξε τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε μία συνέντευξη που έδωσε τον Ιούλιο, αφού είχε ήδη αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ,  «το ΠΑΣΟΚ για μένα τελείωσε».

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα της πολιτικής καρίερας του είναι τρία:

1ο σενάριο: Ίδρυση νέου φορέα

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό One, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα, με χρονικό ορίζοντα τις ευρωεκλογές του 2024. Η ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης είναι κάτι που το είχε επιχειρήσει και το 2013 όταν διαφώνησε με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και δημιούργησε, τη Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας από την οποίο προήλθε η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα. Τον Αύγουστο του 2014 επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ με το κόμμα του να διαλύεται δύο μήνες αργότερα. συμμετέχοντας με στην ΕΛΙΑ. Οι πιθανότητες δημιουργίας ενός νέου φορέα είναι ιδιαίτερα μικρές καθώς η στελέχωση του θα είναι αρκετά δύσκολη καθώς τα περισσότερα στελέχη που είναι κοντά ιδεολογικά με τον Ανδρέα Λοβέρδο είτε είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας είτε του ΠΑΣΟΚ. Όσο αφορά το ΠΑΣΟΚ οι πιθανότητες διάσπασης και ένταξης στον νέο φορέα του Ανδρέα Λοβέρδου είναι μηδαμινές καθώς η δημοσκοπική άνοδος και η προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη να καταλάβει την δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές προσπερνώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, βρίσκεται σε περίοδο παρακμής θα δημιουργήσει μεγαλύτερες συσπειρώσεις σε επίπεδο στελεχών.

Πιθανότητες επικράτησης σεναρίου 1: 20%

2ο σενάριο: Προσχώρηση στην Νέα Δημοκρατία

Αυτό φαντάζει και το πιο πιθανό σενάριο καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κάτι το οποίο δεν το κρύβει. Η πρόκληση της Ευρωβουλής για αυτόν φαντάζει ιδανικό σενάριο καθώς έχει την εμπειρία να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο. Θα ήτανε ένας ωραίος τρόπος να συνεχίσει την πολιτική του καρίερα απο ένα άλλο μετερίζι καθώς η Νέα Δημοκρατία δεν έχει «κλείσει» το Ευρωψηφοδέλτιο της και για αυτήν ο Ανδρέας Λοβέρδος θα αποτελούσε μια εξαιρετική λύση ώστε να προσελκύσει τους ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου. Δεν είναι κρυφό οτι έχει δεχθεί εισηγήσεις να ενταχθεί στην Νέα Δημοκρατία απο τον στενό του κύκλο.

Πιθανότητες επικράτησης σεναρίου 2: 70%

3ο σενάριο: Να αποσυρθεί απο την πολτική

Δύσκολο… Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος «Η επιστροφή μου στην πολιτική είναι θέμα λίγου χρόνου». Για τον Ανδρέα Λοβέρδο δεν είναι ακόμα η ώρα, καθώς θεωρεί οτι μπορεί να προσφέρει ακόμα. «Είμαι πολιτικός και έτσι θα ολοκληρώσω το βίο μου, μην νομίζουν ότι ο Λοβέρδος εγκατέλειψε», έχει σημειώσει χαρακτηριστικά. Οι δηλώσεις αυτές μας δείχνουν οτι δεν υπάρχουν πιθανότητες να μην συνεχίσει στην ενεργό πολιτική αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

Πιθανότητες επικράτησης σεναρίου 3: 10%

Η Δευτέρα 20 Νοεμβρίου θα δείξει πόσο μέσα οι έξω έχουμε πέσει στα σενάρια τα οποία, αναλύσαμε. Ο ίδιος έχει πάρει την αποφάση για το τι θα κάνει στο μέλλον. Μένει να το δούμε.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Μαργαρίτα και Γιώργος Θεοδωράκης: Τα παιδιά του Μίκη – Αλήθειες και ψέματα

News Room A

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών: «Είμαστε όλοι ανεξαιρέτως θνητοί και ευάλωτοι»

News Room A

Βαρύ πένθος για τον Πάνο Καμμένο

News Room A