magdasnews.gr
News

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ενωμένη στη στήριξή της προς την Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει την ισχυρή και ακλόνητη πολιτική, στρατιωτική, οικονομική, διπλωματική και ανθρωπιστική υποστήριξή της για να βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί”, τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την ημέρα κήρυξης του πολέμου από τη Ρωσία στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Σήμερα, οι πρόεδροι Σαρλ Μισέλ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ρομπέρτα Μέτσολα επισημαίνουν μια “τραγική επέτειο”, την επίθεση πλήρους κλίμακας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Μιλώντας για δύο χρόνια βίας, τρόμου και καταστροφής, αναφέρονται στη φρίκη των επιθέσεων σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας.

Παρά την επιβολή φρικαλεοτήτων σε όλη τη χώρα, υπογραμμίζουν τη σταθερότητα της Ουκρανίας, με τον ουκρανικό λαό να επιδεικνύει αποφασιστικότητα και σθένος στην υπεράσπιση της πατρίδας και των ευρωπαϊκών αξιών.

Οι τρεις πρόεδροι δηλώνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στηρίζει πάντα την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της.

Επιπλέον, υπογραμμίζουν την ανάγκη να στηρίξουν την Ουκρανία μέσω οικονομικής, διπλωματικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ εξασφαλίζουν ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις πιεστικές ανάγκες της Ουκρανίας και να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία για τις ενέργειές της.

Τέλος, εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τη Φόρμουλα Ειρήνης της Ουκρανίας και τις προσπάθειες για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη, ενώ οι σημαίες της ΕΕ και της Ουκρανίας κυματίζουν δίπλα-δίπλα σήμερα σαν σύμβολο αλληλεγγύης.

Σχετικές αναρτήσεις

Γλυφάδα: Ποιος ήταν ο 29χρονος που κακοποιούσε τη σύντροφό του και αυτοπυροβολήθηκε – Όσα έγιναν πριν αυτοκτονήσει

Newsroom

Κίνηση στον Κηφισό λόγω τροχαίου

News Room G

Φρίκη στο Ρέθυμνο: 13χρονη έμεινε έγκυος από τον ανήλικο αδελφό της!

Newsroom