magdasnews.gr
News

Περίπου 62.000 άνθρωποι είναι ενεργοί ή έχουν διασυνδέσεις με εγκληματικά δίκτυα στη Σουηδία, σύμφωνα με την αστυνομία

ΣΟΥΗΔΙΑ

Η Αστυνομία της Σουηδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 62.000 άνθρωποι είναι ενεργοί ή έχουν συνδέσεις με εγκληματικά δίκτυα στη χώρα.

Οι αρχές έχουν διεξάγει επί μακρόν προσπάθειες για να περιορίσουν τη βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα.

Τα περιστατικά φονικών πυροβολισμών έχουν υπερτριπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία στη Σουηδία, με τον αριθμό τους να είναι σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες.

Σύμφωνα με την αρχηγό της Εθνικής Αστυνομίας Πέτρα Λουντχ, έχουν εντοπιστεί περίπου 14.000 άτομα που είναι ενεργά μέλη εγκληματικών δικτύων, με περίπου 48.000 ανθρώπους να έχουν συνδέσεις με αυτά τα δίκτυα.

Το 2022 καταγράφηκαν 62 θανατηφόρα περιστατικά με πυροβολισμούς στη Σουηδία, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γκούναρ Στρέμερ. Αν και ο αριθμός αυτός μειώθηκε ελαφρώς το 2023, η Σουηδία εξακολουθεί να έχει υψηλότερο αριθμό θανατηφόρων περιστατικών με πυροβολισμούς σε σύγκριση με τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Φινλανδία.

Επιπλέον, ο αριθμός των επιθέσεων με εκρηκτικά ήταν ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί ποτέ. Όπως δήλωσε ο υπουργός Στρέμερ, πρόκειται για ένα εγκληματικό φαινόμενο που απειλεί το σύστημα, με υψηλή τάση για βία και δραστηριότητα που εκτείνεται σε πολλούς τομείς, από τα ναρκωτικά έως τις απάτες.

Σχετικές αναρτήσεις

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους στην Θεσσαλονίκη

News Room G

Πυροβολισμός μυστήριο γυναίκας μέλους των «Lions» – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

News Room G

Ν. Ανδρουλάκης: «Ό,τι μας έφερε στα μνημόνια, ζει και βασιλεύει»

News Room G