magdasnews.gr
News

Η Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει για να συζητήσει το θέμα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών – πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Η έκτακτη συνεδρίαση Διαρκούς Ιεράς Συνόδου βρίσκεται υπό εξέλιξη, εστιάζοντας αποκλειστικά στο νομοσχέδιο περί ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Οι αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν προκαλούν έντονο ενδιαφέρον, ιδίως μετά τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου περί δυνατότητας διεξαγωγής δημοψηφίσματος, πρόταση που απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επιβεβαίωσε αυτήν την αντίθεση, τονίζοντας ότι τα θέματα δικαιωμάτων δεν υπόκεινται σε δημοψήφισμα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και των 81 Μητροπολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση των Ιεραρχών είναι ομόφωνη κατά της επέκτασης του πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια και της τεκνοθεσίας, αν και υπάρχουν διαφορές στη χρήση των τόνων στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Προβλέπεται η σύνταξη δύο επιστολών, μία προς τους πιστούς που θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς την επόμενη Κυριακή, και μία προς τους βουλευτές, όπου θα ανακοινώνονται οι λόγοι της αντίθεσης της Εκκλησίας.

Η εισήγηση αναμένεται να γίνει από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, ως Πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής, παρουσιάζοντας τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της Εκκλησίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Η ΕΕ θα πρέπει να διπλασιάσει τη βοήθειά της προς το Κίεβο σύμφωνα με το Iνστιτούτο Kiel

News Room G

Λεπτομέρειες σοκ για την παιδαγωγό στην Αλεξανδρούπολη που έκλεινε τα παιδιά σε αποθηκάκι!

Newsroom

Γλυφάδα: Ποιος ήταν ο 29χρονος που κακοποιούσε τη σύντροφό του και αυτοπυροβολήθηκε – Όσα έγιναν πριν αυτοκτονήσει

Newsroom