magdasnews.gr
News

Οι τράπεζες αναμένουν αυξήσεις στην ζήτηση επιχειρηματικών δανείων

Οι τράπεζες προβλέπουν αυξημένη ζήτηση για μακροπρόθεσμα δάνεια από μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα κριτήρια χορήγησης παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι τράπεζες προβλέπουν ότι θα διατηρηθούν αμετάβλητα και κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2024.

Οι συνολικοί όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις παρέμειναν σταθεροί, παρά τις κάποιες πιέσεις που παρατηρήθηκαν. Η συνολική ζήτηση δανείων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη, αν και αναμένεται αύξηση στη ζήτηση μακροπρόθεσμων δανείων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η αναλογία απορριφθέντων αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια παρέμεινε σταθερή, ενώ τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά διατηρήθηκαν αμετάβλητα, εκτός από μια μικρή μείωση στο περιθώριο των τραπεζών για καταναλωτικά δάνεια.

Η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια μειώθηκε λόγω υψηλών επιτοκίων και λήξης επιχορηγούμενων προγραμμάτων. Η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια παρέμεινε σταθερή. Προβλέπεται ότι η ζήτηση για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, ενώ τα κριτήρια χορήγησης αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα.

Σχετικές αναρτήσεις

Έρχεται ταινία για την ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη – Θα τον υποδυθεί μάλλον ο Χρήστος Μάστορας

News Room G

Με αγρότες στην Κουλούρα Ημαθίας συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

News Room G

Εξελίξεις: Η μικρή Λυδία έλαβε και τυπικά το επίθετο της μητέρας της, Καρολάιν!

Newsroom