magdasnews.gr
News

Η UEFA ενημερώνει την κυβέρνηση οτι δεν μπορεί να σταθεί ο νέος αθλητικός νόμος

ΤΣΕΦΕΡΙΝ,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο Μιχάλης Τσόχος διαθέτει αποκλειστικές πληροφορίες για ένα σημαντικό γεγονός που πρόκειται να ανακοινωθεί επίσημα από την UEFA.

 Ο νέος αθλητικός νόμος θα καταργήσει την αυτονομία των αθλητικών οργανισμών. Είναι ενδιαφέρον που ακόμα και η Κυβέρνηση είναι ενήμερη γι’ αυτό, καθώς και οι πρόεδροι της Super League και της ΕΠΟ είχαν πλήρη γνώση και τους ενημέρωσαν για τη νομική ανατροπή που αναμένεται.

Η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι ποινές που επιβάλλει η ΔΕΑΒ αποτελούν διοικητικές και μπορεί να τις επιβάλει, αντίθετα με ό,τι ισχύει στην πράξη. Αυτό προκαλεί αντιδράσεις από την UEFA, καθώς παραβιάζει την αυτονομία του ποδοσφαίρου. Η Κυβέρνηση αναζητά νομικούς τρόπους για να επιβάλει ποινές στις ομάδες χωρίς να παρέμβει στην αυτονομία του αθλητισμού, αλλά η επίμονη προσπάθεια να το επιτύχει μπορεί να αποτελέσει πρόκληση.

Η Κυβέρνηση ήδη ψάχνει να βρει τρόπους για να αποφύγει αυτή την εξέλιξη, αλλά καταλαβαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι από δύσκολο έως αδύνατο και για αυτόν τον λόγο εξετάζει νομικά παράθυρα που θα της επιτρέπουν να επιβάλει κυρώσεις στις ομάδες, χωρίς να ακουμπά το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, έτσι ώστε να αποφύγει και το μεγάλο επικοινωνιακό φιάσκο. Με λίγα λόγια ψάχνει να βρει τρόπους με τους οποίους θα μπορεί να επιβάλει ποινές, οι οποίες θα είναι ακόμη και κλείσιμο ενός γηπέδου, αλλά με πλάγιους τρόπους που δεν αφορούν το αυτοδιοίκητο.

Για παράδειγμα αν βρίσκει έστω και έναν θεατή χωρίς εισιτήριο, να διώκει την γηπεδούχο ΠΑΕ για φοροδιαφυγή και να της επιβάλει οικονομικές κυρώσεις, όπως την μη έκδοση εισιτηρίων για τον επόμενο αγώνα.

Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά πρέπει να αλλάξει κάτι σε σχέση με την συμπεριφορά των θεατών στις κερκίδες. Όπως επίσης αλήθεια είναι ότι ο νέος αθλητικός νόμος έχει και στοιχεία προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν γίνεται όμως να καταργήσουμε την δικαιοσύνη και μία επιτροπή διορισμένη από μία Κυβέρνηση να επιβάλει όποτε θέλει και όπως θέλει, χωρίς καν διαδικασίες απολογίας και δίκης, ποινές. Στην Ελλάδα ζούμε, την χώρα της διαπλοκής, ποιος δεν θα πιστέψει αύριο, μεθαύριο ότι η κυβερνητική επιτροπή έκλεισε το τάδε γήπεδο, όχι όμως και το δείνα, λόγω της καλής σχέσης που έχει με τον ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης ομάδας

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΑΣΟΚ: Κατανοούμε τον εκνευρισμό της κυβέρνησης-Τους χαλάμε τα σχέδια

News Room G

Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη συμπλήρωση 30 ετών από τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη

News Room G

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Επιτομή λαϊκισμού και παραπληροφόρησης το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

News Room G