magdasnews.gr
News

Η Ισπανία σχεδιάζει να απαγορεύσει τις πτήσεις εσωτερικού όπου το τρένο να μπορεί να φτάσει σε λιγότερο από δυόμισι ώρες

ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΡΕΝΑ

Η Ισπανία εφαρμόζει περιορισμούς στις εσωτερικές πτήσεις μικρών αποστάσεων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για τη μείωση των εκπομπών CO2.

Σύμφωνα με το σχέδιο, πτήσεις με εναλλακτικές σιδηροδρομικές διαδρομές διάρκειας κάτω από δυόμισι ώρες θα απαγορεύονται, εκτός αν συνδέονται με διεθνή δρομολόγια.

Ο σχεδιασμός αυτός προέρχεται μετά την απόφαση της Γαλλίας να απαγορεύσει τις εσωτερικές πτήσεις για διαδρομές που μπορούν να καλυφθούν με τρένο σε λιγότερο από δυόμισι ώρες. Η πρωτοβουλία αυτή προσθέτει στις προσπάθειες της Ευρώπης για μείωση των εκπομπών CO2.

Το προτεινόμενο μέτρο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με την αντιπολίτευση να το θεωρεί “αναποτελεσματικό”, επικαλούμενη στοιχεία που υποδεικνύουν μικρή μείωση των εκπομπών. Ορισμένοι φοβούνται ότι μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Ωστόσο, υπάρχουν και θετικές προβλέψεις. Μια μελέτη υποδεικνύει ότι το μέτρο μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικές ποσότητες CO2 και να μειώσει τον αριθμό των πτήσεων. Ωστόσο, ακόμη πρέπει να διερευνηθούν οι λεπτομέρειες και οι πιθανές επιπτώσεις πριν το μέτρο εφαρμοστεί πλήρως.

Σχετικές αναρτήσεις

Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία

News Room G

26 νεκροί από τις πλημμύρες στο μεγάλο νησί της Σουμάτρας στην Ινδονησία

News Room G

Βίντεο του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με το θέμα της στέγασης στην Ελλάδα

News Room G