magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Ιατρικό Ψυχικού: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ελάχιστα επεμβατική μέθοδος Laser για τον καρκίνο του Προστάτη (μέθοδος Ecolaser)

Οι πρώτες επεμβάσεις στοχευμένης θεραπείας για καρκίνο του προστάτη σε αρχικά στάδια, με ειδικό laser καθοδηγούμενο από μαγνητικό τομογράφο πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας με Ecolaser στο Ιατρικό Ψυχικού.

Οι επεμβάσεις, οι πρώτες που διενεργούνται στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν από τον Χειρουργό – Ουρολόγο Κυριάκο Μπρέμπο, Διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Ψυχικού και την ομάδα του.

Να επισημανθεί ότι πρόκειται για την τέταρτη μόλις ομάδα στην Ευρώπη που εφαρμόζει με εξαιρετικά αποτελέσματα τη νέα μέθοδο, μετά από αυτές που διενεργήθηκαν στην Ολλανδία, την Ελβετία και την Ιταλία.

Η συσκευή Ecolaser βασίζεται στην ανασύνθεση των εικόνων μαγνητικού τομογράφου και υπερήχου έτσι ώστε ο χειρουργός να βλέπει σε τρισδιάστατο μοντέλο την καρκινική βλάβη και να έχει τη δυνατότητα να την καυτηριάζει με εντυπωσιακή ακρίβεια.

Εξηγώντας τα πλεονεκτήματα της νέας μεθόδου ο κ. Μπρέμπος ανέφερε:

“Στην εποχή του PSA (προληπτική εξέταση αίματος για τον καρκίνο του προστάτη) είμαστε σε θέση, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, να ανιχνεύουμε τον καρκίνο σε πολύ αρχικά στάδια. Το Ecolaser μας δίνει την δυνατότητα να θεραπεύσουμε τον καρκίνο χωρίς να επηρεαστεί καθόλου η ποιότητα ζωής του ασθενούς. Δηλαδή, δεν έχουμε ούτε στυτική δυσλειτουργία, ούτε προβλήματα ακράτειας ούρων, ούτε παλίνδρομη εκσπερμάτιση, όπως συμβαίνει με τις ως τώρα μεθόδους αντιμετώπισης του καρκίνου του προστάτη. Είναι μια πολύ αποτελεσματική και πολλά υποσχόμενη αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη που, να υπενθυμίσουμε, είναι ο πρώτος καρκίνος σε συχνότητα στους άνδρες.

Η διαδικασία είναι γρήγορη, διαρκεί maximum 40 λεπτά, δεν απαιτείται γενική αναισθησία και ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του μετά από μόλις τρεις ώρες νοσηλείας. Επανέρχεται δε στις συνήθεις δραστηριότητές του αμέσως, από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο όσον αφορά τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη σε αρχικά στάδια, που προστίθεται στην φαρέτρα του σύγχρονου ουρολόγου χωρίς να έχει καμία επίπτωση στην ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Εξάλλου, το μέλλον της χειρουργικής παγκοσμίως, είναι οι ελάχιστα επεμβατικές και στοχευμένες μέθοδοι. Είναι τιμή μας, εδώ στο Ιατρικό Ψυχικού,

να είμαστε η πρώτη χειρουργική ομάδα στη χώρα που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους Έλληνες ασθενείς αυτήν την εξαιρετική εναλλακτική αντιμετώπισης του καρκίνου του προστάτη”.<

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Προστατεκτομή: Υπάρχει τρόπος απαλλαγής από την ακράτεια ούρων;

News Room M

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κάνουμε 1.000 βήματα ημερησίως

News Room A

Νέα δεδομένα για τα εμβόλια Pfizer και Moderna: Έρευνα του CDC για την αποτελεσματικότητά τους

News Room A