magdasnews.gr
News

Κακοκαιρία Ίσα: Χωρίς ηλεκτροδότηση 235.000 σπίτια στην Ιρλανδία-Ένας νεκρός

Η καταιγίδα Ίσα προκάλεσε ένα θανατηφόρο ατύχημα στη Σκωτία, με έναν 84χρονο οδηγό να χάνει τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με ένα πεσμένο δέντρο στο Εδιμβούργο.

Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο παρέμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Η αστυνομία της Σκωτίας έκανε έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες μετά το δυστύχημα, ενώ στην Ιρλανδία περισσότερα από 235.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η επισκευή της ηλεκτροδότησης αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες για ορισμένους πελάτες.

Στη Βρετανία, περισσότεροι από 30.000 πελάτες είναι χωρίς ρεύμα, κυρίως στον βορρά, και πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου. Στη Βόρεια Ιρλανδία, 45.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα.

Τα δέντρα του Dark Hedges, που έγιναν διάσημα από τη σειρά “Game of Thrones”, υπέστησαν ζημιές και τρία από αυτά καταστράφηκαν. Η καταιγίδα, με άνεμους έως 160 km/h, πλήττει σχολεία και προκαλεί προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Αναμένεται ότι η καταιγίδα Τζοσλίν θα φέρει περαιτέρω προβλήματα στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες ημέρες.

Σχετικές αναρτήσεις

Νέες καταγγελίες σοκ για τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο: «Έδινε προφυλακτικά και sex toys στα παιδιά»

Newsroom

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να κάνει τη στέγαση το ακριβότερο δικαίωμα στην Ελλάδα»

News Room G

Πρωτογενές πλεόνασμα 3,9 δισ. ευρώ ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών έναντι του στόχου πρωτογενές έλλειμμα 851 εκατ. ευρώ

News Room G