magdasnews.gr
News

Ομόφωνη εκλογή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Σήμερα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρής Ρουσόπουλος, εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη, καθώς ο κ. Ρουσόπουλος γίνεται ο 35ος πρόεδρος αυτής της συνέλευσης από το 1949 και ο πρώτος Έλληνας υπήκοος που καταλαμβάνει αυτό το αξίωμα. Η θητεία του θα διαρκέσει ένα έτος, με δυνατότητα ανανέωσης μία φορά.

Η εκλογή του κ. Ρουσόπουλου έγινε ομόφωνα από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση στο Στρασβούργο, χωρίς να υπάρξει κάποια άλλη υποψηφιότητα. Τον υποστήριξαν τα πέντε μεγάλα κόμματα της συνέλευσης, περιλαμβανομένων της Ομάδας Σοσιαλιστών/Δημοκρατών και Πρασίνων (SOC), της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP/CD), της Ομάδας Ευρωπαίων Συντηρητικών & Δημοκρατικής Συμμαχίας (EC/DA), της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και της Ομάδας της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αριστεράς (UEL).

Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί τον ευρωπαϊκό οργανισμό για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, με έδρα το Στρασβούργο, ιδρυμένο πριν από 75 χρόνια. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελείται από 612 Βουλευτές από τις 46 χώρες-μέλη, οι οποίοι εκπροσωπούν 675 εκατομμύρια κατοίκους της Ευρώπης.

Σχετικές αναρτήσεις

Δείτε τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 26-01

News Room G

Σοκ στην Γερμανία: Γυναίκα κρατά τουλάχιστον 15 άτομα ομήρους σε νοσοκομείο του Άαχεν

News Room G

Σοκ στη Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε άνδρας – Χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε μόλις κατάλαβε τους αστυνομικούς!

Newsroom