magdasnews.gr
News

Μακελειό στο Μεξικό: 12 ένοπλοι σκοτώθηκαν σε μάχη με στρατιωτικούς

ΜΕΞΙΚΟ

Δώδεκα ένοπλοι άφησαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μάχης με στρατιωτικούς στην Ταμαουλίπα του Μεξικού, ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας αυτής την προηγούμενη Κυριακή.

Η σύγκρουση συνέβη κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας των στρατιωτικών στον δήμο Μιγκέλ Αλεμάν, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, δήλωσε το πολιτειακό υπουργείο Ασφάλειας μέσω κοινωνικών δικτύων.

«Στοιχεία του SEDENA (σ.σ. του στρατού) δέχθηκαν επίθεση από οπλισμένους πολίτες που ήταν κρυμμένοι σε χαμηλή βλάστηση» και «12 δράστες εξουδετερώθηκαν», ανέφερε η ίδια πηγή για το συμβάν, το οποίο συνέβη περίπου στις 14:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας).

Κυβερνητικές πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου επιβεβαίωσαν ότι 12 δράστες επίθεσης, θεωρούμενοι ως μέλη καρτέλ ναρκωτικών, σκοτώθηκαν σε μάχη με τον στρατό, οι οποίοι χρησιμοποίησαν drones και ελικόπτερο.

Η Ταμαουλίπα ανήκει στις πολιτείες που επηρεάζονται από τη βία του οργανωμένου εγκλήματος και συχνά γίνεται έδαφος συγκρούσεων αντίπαλων συμμοριών, οι οποίες διεκδικούν τον έλεγχο των διαδρόμων διακίνησης ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ.

Στο Μεξικό έχουν καταγραφεί επίσημα πάνω από 420.000 δολοφονίες από το 2006, όταν ξεκίνησε ο λεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας για να παταχθούν τα καρτέλ. Από τότε, ο δείκτης των ανθρωποκτονιών στη χώρα τριπλασιάστηκε, φθάνοντας τις 25 ανά 100.000 κατοίκους. Έχουν επίσης καταγραφεί πάνω από 110.000 βίαιες εξαφανίσεις, στην πλειονότητά τους από το 2006 και πέρα. Οι αρχές αποδίδουν τους φόνους και τις εξαναγκαστικές εξαφανίσεις σε συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Σχετικές αναρτήσεις

Ραγίζει «καρδιές» η Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα: «Θέλω να γίνω καλά»

Newsroom

Η κρίση της σοκολάτας: Γιατί ακριβαίνει και πού θα φτάσει η τιμή της

Newsroom

Βοιωτία: Δύο μοναχές νεκρές σε μοναστήρι

News Room G