magdasnews.gr
People & Politics

Μαριέττα Γιαννάκου: Θλίψη και μηνύματα πένθους για τον θάνατο της πρώην υπουργού

Μαριέττα Γιαννάκου: Θλίψη και μηνύματα πένθους για τον θάνατο της πρώην υπουργού

Τη θλίψη του για την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου εκφράζει όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μιλά για την «φωτεινή παρουσία» του δημόσιου βίου ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετά με συντριβή όπως αναφέρει «μια σπουδαία γυναίκα και ακατάβλητη μαχήτρια».

Για την «πολύ άξια και πολύ αγαπητή μας Μαριέττα που αφήνει ένα πάντα ζωντανό παράδειγμα αγωνιστικότητας» κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας . Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση αναφέρει για την Μαριέττα Γιαννάκου πως σε «όποιο δημόσιο αξίωμα και αν βρέθηκε τού προσέδιδε κύρος με την εντιμότητα και τον πλούτο των γνώσεών της, το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει πως με τη «στάση ζωής της, παρέμεινε γενναία μέχρι το τέλος, αποτελώντας παράδειγμα για όλους» ενώ το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «η Μαριέττα Γιαννάκου πορεύτηκε με σοβαρότητα και εντιμότητα».

Την λύπη τους για την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου εξέφρασαν με δημόσιες δηλώσεις τους υπουργοί, βουλευτές όλων των κομμάτων και άλλοι αξιωματούχοι.

Μητσοτάκης: Αποχαιρετώ με συντριβή μια σπουδαία γυναίκα και ακατάβλητη μαχήτρια

«Με συντριβή αποχαιρετώ τη Μαριέττα μας. Μια σπουδαία γυναίκα, μια καλή φίλη και μια ακατάβλητη μαχήτρια. Που δεν λύγισε ποτέ, λέγοντας πως οι δυσκολίες την χαλυβδώνουν. Κι όμως, έχασε την πιο κρίσιμη, τη μοναδική μάχη απ’ τις πολλές που έδωσε για την υγεία της. Δεν είναι εύκολο να δεχθούμε ότι αυτή η προσωπικότητα, με το ήρεμο πάθος της για ζωή και δημόσια προσφορά, δεν είναι πια κοντά μας» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τον θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου.

«Απ’ το χωριό της, το Γεράκι, μέχρι την Ιατρική Σχολή και απ’ την ελληνική Βουλή έως το Ευρωκοινοβούλιο, η Μαριέττα υπήρξε σύμβολο ατομικής ανέλιξης και προκοπής. Πνεύμα αδάμαστο και τολμηρό, που δεν λογάριασε στιγμή κατεστημένες απόψεις και μυωπικές αντιλήψεις. Σε ένα μόνο υποτάχθηκε κατά την πολύχρονη θητεία της στην επιστήμη και την πολιτική: στο καλύτερο για τον τόπο και τον πολίτη», προσθέτει ο πρωθυπουργός.

«Συνδύασε την οικογένεια με την καριέρα και τη δημόσια παρουσία με την κοινωνική δράση. Κανείς δεν λησμονεί τους αγώνες της για την Παιδεία, κατά των ναρκωτικών και για τα δικαιώματα των γυναικών. Τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες της, είτε στην Αθήνα, είτε στις Βρυξέλλες. Τις μάχες που έδωσε από όπου κι αν βρέθηκε. Με όραμα μεταρρυθμιστικό και με επιμονή στον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Μαριέττα ήταν ένα στέλεχος που προήλθε απ’ τα σπλάχνα τις παράταξής, από την ΟΝΝΕΔ και τις τοπικές οργανώσεις. Μεσουράνησε, όμως, στο πολιτικό προσκήνιο μέχρι το τέλος της ζωής της, κερδίζοντας τον σεβασμό όλων των κομμάτων και όλης κοινωνίας μας. Γιατί, κατά κοινή ομολογία, υπήρξε μια από τις πιο αξιοπρεπείς και δραστήριες βουλευτές και υπουργούς που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα», τονίζει ο πρωθυπουργός.

«Προσωπικά θρηνώ μια πολύτιμη φίλη και σπάνια συνεργάτη. Και οι συνάδελφοί της στη Βουλή, όπως και οι αμέτρητοι φίλοι της από κάθε πολιτικό χώρο και από κάθε γωνιά της χώρας, μια φωνή τολμηρή και ριζοσπαστική. Αλλά πάντοτε ευγενική και ενωτική. Θα μας λείψει πολύ. Στην κόρη της Ζωή, στην αδερφή της Φανή και στους δικούς της ανθρώπους, τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Σακελλαροπούλου για Μαριέττα Γιαννάκου: Ήταν φωτεινή παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας μας

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου, μιας φωτεινής παρουσίας στον δημόσιο βίο της χώρας μας, μιας υπουργού, μέλους του ελληνικού και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, που έδωσε περιεχόμενο και ουσία σε κάθε πρωτοβουλία της, στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική αλληλεγγύη, τα ανθρώπινα δικαιώματα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Υπήρξε μια σπουδαία πολιτικός, συνεπής στις αρχές της, σταθερή στις απόψεις της, τολμηρή στον δημόσιο λόγο, προοδευτική, ασυμβίβαστη και ταυτόχρονα διαλλακτική, μετριοπαθής, υπέρμαχος του διαλόγου. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με σθένος και αξιοπρέπεια τις μάχες της στο κοινωνικό και το προσωπικό πεδίο, μια αφοσιωμένη μητέρα, μια ευγενής οραματίστρια. Η απουσία της θα είναι ηχηρή και οδυνηρή. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της. Καλό της ταξίδι», καταλήγει η κυρία Σακελλαροπούλου.

Αλέξης Τσίπρας: «Ήθος και αξιοπρέπεια, δύναμη και γενναιότητα – λέξεις που σφράγισαν τη διαδρομή της»

«Ήθος και αξιοπρέπεια, δύναμη και γενναιότητα – λέξεις που σφράγισαν τη διαδρομή της», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας για τη Μαριέττα Γιαννάκου, με ανάρτησή του στο Twitter, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «η Μαριέττα Γιαννάκου ανέβαζε πάντα τον πήχη της πολιτικής αντιπαράθεσης στο ύψος που αξίζει σε μία δημοκρατία διαλόγου και αλληλοσεβασμού».

Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Μαριέττα Γιαννάκου ήταν παράδειγμα αγωνιστικότητας και εθνικής προσφοράς

«Φεύγοντας σήμερα από τη ζωή, η πολύ άξια και πολύ αγαπητή μας Μαριέττα, αφήνει ένα πάντα ζωντανό παράδειγμα αγωνιστικότητας, προσωπικής και πολιτικής, εθνικής προσφοράς και προσήλωσης στις κοινοβουλευτικές και ευρωπαϊκές αξίες», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια της πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττας Γιαννάκου.

«Με αισθήματα θλίψης και οδύνης μάθαμε το δυσάρεστο νέο της εκδημίας της Μαριέττας Γιαννάκου που νοσηλευόταν από καιρό στο 251 ΓΝΑ» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Τασούλας.

Όπως σημείωσε, η Μ. Γιαννάκου υπήρξε διακεκριμένη πολιτικός στην εγχώρια και στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή επί σειράν ετών. Εξελέγη πέντε φορές βουλευτής στο Εθνικό Κοινοβούλιο, και τέσσερις στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου και ήταν επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, ενώ υπηρέτησε δημιουργικά στα υπουργεία Υγείας και Εθνικής Παιδείας.

Πρόσθεσε, δε, ότι ανάμεσα στο πλούσιο έργο της συγκαταλέγονται η αποφασιστική συμβολή της στη χάραξη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της μάστιγας των ναρκωτικών, στη διεύρυνση της συμμετοχής των πολιτών στα ευρωπαϊκά δρώμενα, αλλά και στη διάδοση της ιδέας της αμυντικής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών της Ένωσης. Διεκρίθη και στον κοινοβουλευτικό στίβο, πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της ως εκπρόσωπος του λαού της Α’ Αθηνών με γόνιμη παρουσία και δημιουργικές παρεμβάσεις στον κοινοβουλευτικό διάλογο. Το διεθνές της κύρος και η εργατικότητά της αναγνωρίστηκαν και πάλι πρόσφατα με την πανηγυρική εκλογή της το Νοέμβριο του 2020 ως Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, αξίωμα που για πρώτη φορά κατακτούσε βουλευτής από την Ελλάδα. Ξεκίνησε την αξιοζήλευτη πολιτική της σταδιοδρομία εκλεγόμενη ευρωβουλευτής το 1984 υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα, σε ηλικία μόλις 34 ετών, και γρήγορα με τη δράση της δικαίωσε την επιλογή της, ώστε το 1989 να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ επί ηγεσίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σαμαράς: Αγωνίστηκε με εντιμότητα για τις απόψεις της

«Με τη Μαριέττα βρεθήκαμε μαζί στην παράταξη από το 1976. Αγωνίστηκε με εντιμότητα για τις απόψεις της, υπηρέτησε την φιλελεύθερη ιδεολογία με ειλικρίνεια, διακρίθηκε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Προκόπης Παυλόπουλος: Η Μαριέττα Γιαννάκου κόσμησε, κυριολεκτικώς τον δημόσιο βίο στην Ελλάδα

«Η Μαριέττα Γιαννάκου κόσμησε, κυριολεκτικώς, τον δημόσιο βίο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, ιδίως δε στο πλαίσιο των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον απαράμιλλο ανθρωπισμό της, την βαθιά και ουσιαστική γνώση της, το υψηλό ήθος της και το υποδειγματικό θάρρος της γνώμης της. Αιωνία η Μνήμη της», επισημαίνει στο συλλυπητήριο μήνυμά του, για τον θάνατο της Μ. Γιαννάκου, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η υπεύθυνη, φιλελεύθερη και πάντα ευρωπαϊκή φωνή της Μαριέττας Γιαννάκου θα λείψει από τη δημόσια ζωή

Για την «υπεύθυνη, φιλελεύθερη και πάντα ευρωπαϊκή φωνή» της Μαριέττας Γιαννάκου κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς σε ανάρτησή του στο twitter.

«Με την Μαριέττα πορευτήκαμε για πολλά χρόνια μαζί σε κοινά ευρωπαϊκά μονοπάτια. Η υπεύθυνη, φιλελεύθερη και πάντα ευρωπαϊκή της φωνή -που ποτέ δεν σίγησε στις δύσκολες στιγμές- θα λείψει από τη δημόσια ζωή. Θα την θυμόμαστε με αγάπη. Συλλυπητήρια στους δικούς της» αναφέρει ο κ. Σχοινάς.

Ντόρα Μπακογιάννη: Μαριέττα μου θα μας λείψεις πολύ – Η Βουλή είναι από σήμερα πραγματικά φτωχότερη

«Έφυγε η Μαριέττα μας! Η Μαριέττα που έδινε μάχες όλη της τη ζωή. Μάχες για τα εθνικά μας θέματα, μάχες για την παιδεία, μάχες για τη Νέα Δημοκρατία», τονίζει σε ανάρτησή της στο Facebook η Ντόρα Μπακογιάννη. «Πάντα μακρυά από λαϊκισμούς και κορώνες. Μάχες και για την υγεία της. Δεν το έβαζε ποτέ κάτω, ήταν πάντα όρθια πρωτίστως για την κόρη της τη Ζωή αλλά και για όλους εμάς! ΜΑΡΙΕΤΤΑ μου θα μας λείψεις πολύ. Η Βουλή των Ελλήνων είναι από σήμερα πραγματικά φτωχότερη», καταλήγει η κυρία Μπακογιάννη.

Νίκος Δένδιας: Ο θάνατος της Μαριέττας Γιαννάκου είναι μεγάλη απώλεια για την πολιτική ζωή της χώρας

«Η Μαριέττα Γιαννάκου ήταν μία καλή φίλη από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ. Διακρινόταν για την ευπρέπεια & το ήθος της & υπηρέτησε με συνέπεια τον δημόσιο βίο από διάφορες θέσεις», τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Ο θάνατός της είναι μία μεγάλη απώλεια για την πολιτική ζωή της χώρας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της», καταλήγει ο κ. Δένδιας.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε όποιο δημόσιο αξίωμα και αν βρέθηκε τού προσέδιδε κύρος με την εντιμότητα και τον πλούτο των γνώσεών της

«Η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξε μια πολιτικός η οποία σε όποιο δημόσιο αξίωμα και αν βρέθηκε του προσέδιδε κύρος με την εντιμότητα και τον πλούτο των γνώσεών της», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο συλλυπητήριο μήνυμα του για την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου.

Σημειώνει ότι «οι διεκδικήσεις της για τον ρόλο της γυναίκας και ο αγώνας της κατά των ναρκωτικών έχουν καταγραφεί με ξεχωριστό τρόπο». Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι η Μαριέττα Γιαννάκου «προσέγγιζε όλα τα ζητήματα με μετριοπάθεια και αξιοπρέπεια» και ότι «οι πάντοτε ενδιαφέρουσες παρεμβά σεις της θα λείψουν από το κοινοβούλιο και, εν γένει, από τη δημόσια ζωή». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια της Μαριέττας Γιαννάκου και το κόμμα της.

ΚΙΝΑΛ: Με τη στάση ζωής της, παρέμεινε γενναία μέχρι το τέλος, αποτελώντας παράδειγμα για όλους.

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τη Μαριέττα Γιαννάκου, μια πολιτικό που σφράγισε με την παρουσία της την παράταξή της αλλά και τη δημόσια ζωή μέσα από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε με συνέπεια, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ για τον θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου.

Και συνεχίζει: «Υπερασπίστηκε με παρρησία τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, υπερβαίνοντας τις στενές διαχωριστικές γραμμές υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Με τη στάση ζωής της, παρέμεινε γενναία μέχρι το τέλος, αποτελώντας παράδειγμα για όλους. Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της».

ΚΚΕ: Η Μαριέττα Γιαννάκου πορεύτηκε με σοβαρότητα και εντιμότητα

«Η Μαριέττα Γιαννάκου πορεύτηκε με σοβαρότητα & εντιμότητα σε όλη την πολιτική της διαδρομή, ενώ ξεχώρισε και για τη γενναιότητα, με την οποία αντιμετώπισε τα προβλήματα της υγείας της.

Για το θάνατό της το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους της» αναφέρεται σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αβραμόπουλος: Υπήρξε μια πραγματική αγωνίστρια ζωής και συνιστά παράδειγμα δημόσιας προσφοράς και αξιοπρέπειας

«Αποχαιρετούμε σήμερα με σεβασμό, αναγνώριση και τιμή μία σπουδαία γυναίκα πολιτικό, που υπηρέτησε με πάθος τη Δημοκρατία και ξεχώρισε για το προσωπικό και δημόσιο ήθος της, τις καινοτόμες ιδέες της, το θάρρος της γνώμης της και την προσήλωσή της σε αρχές και αξίες», επισημαίνει στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου, ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Θα τη θυμόμαστε στην πρώτη γραμμή των κοινών μας αγώνων για την πατρίδα και την Παράταξή μας και για το ανώτερο και ευγενές συναδελφικό της φρόνημα.

Υπήρξε μια πραγματική αγωνίστρια ζωής και συνιστά παράδειγμα δημόσιας προσφοράς και αξιοπρέπειας.

Θα σταθούμε κοντά και θα συμπαρασταθούμε στην αγαπημένη της κόρη Ζωή και την οικογένειά της και θα την κρατάμε πάντοτε στην καρδιά και στη μνήμη μας. Να είναι γαλήνιος ο δρόμος σου Μαριέττα στην αιώνια ζωή», καταλήγει ο κ. Αβραμόπουλος.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η Μαριέττα Γιαννάκου ήταν μια μεγάλη Κυρία της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής πολιτικής

«Η Μαριέττα Γιαννάκου ήταν μια μεγάλη Κυρία της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής πολιτικής. Με τη μετριοπάθεια, την ποιότητα του λόγου, το θάρρος και την αποφασιστικότητά της διακρίθηκε ως υπουργός και ως μέλος τόσο του Ελληνικού όσο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Συγκέντρωσε την καθολική αναγνώριση ως πολιτικό πρόσωπο και τον σεβασμό όλων για την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισε τις μεγάλες περιπέτειες της υγείας της. Καθώς είχα την τιμή να τη ζήσω ως συνάδελφο, φίλη και συνομιλήτρια, νιώθω το μέγεθος της απώλειας για τον δημόσιο βίο που συνιστά ο πρόωρος θάνατος της. Καλό της ταξίδι στην Ιστορία», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

Επίσης, με αναρτήσεις στο twitter:

– Ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης «Η απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου μας γεμίζει θλίψη. Οι θέσεις της στην Παιδεία μας έμαθαν να βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, γι’ αυτό και θα αποτελεί για πάντα σημείο αναφοράς για τη γενιά μας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

– Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε «Μαριέττα, ταλαιπωρήθηκες πολύ και έφυγες. Σε αποχαιρετώ με αγάπη ως συνάδελφος & φίλος. Τελικά γίναμε φίλοι παρά τα όσα «τράβηξες» από μένα όταν ήσουν υπ. Παιδείας & για αρκετά από τα οποία σου είχα ζητήσει συγγνώμη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της Μαριέττα Γιαννάκου»

– Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου: «Η Μαριέττα Γιαννάκου, υπήρξε γενναία γυναίκα και πολιτικός με ανήσυχο και μαχητικό πνεύμα. Την χαρακτήριζε πάντα το ήθος και η συνέπειά της στις αρχές της, τα ιδανικά της και σε μια ιδιαίτερη διακριτή θεώρηση για τη ζωή και την άσκηση της πολιτικής».

– Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης: Σε όλη της τη ζωή η Μαριέττα Γιαννάκου υπηρέτησε την Ελλάδα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Υπήρξε παράδειγμα τόλμης, θάρρους, δυναμισμού και μεταρρυθμιστικής σκέψης. Η απώλειά της μας γεμίζει θλίψη. Στην οικογένειά της εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

– Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης: Με πολύ μεγάλη λύπη αποχαιρετώ τη Μαριέττα Γιαννάκου, μια γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στη Νέα Δημοκρατία και την πατρίδα μας! Γνωρίζοντας καλά τις μάχες που έδωσε, αλλά και πόσο άδικα πολεμήθηκε, η οδύνη γίνεται μεγαλύτερη.

– Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος «Η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξε μια πολιτικός με σταθερές θέσεις. Υπηρέτησε με αξιοπρέπεια τις αξίες της. Με τις παρεμβάσεις της, αναβάθμιζε το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στην παράταξη της»

– Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλευρης «Τα συλλυπητήρια μου για τον θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου. Την αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό και οδύν绨

– Ο πρόεδρος της ΚΟ ΚΙΝΑΛ Μ. Κατρίνης Η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξε μαχήτρια της ζωής και της πολιτικής. Μετριοπαθής πολιτικός, γεμάτη ευαισθησία και δυναμισμό, κερδιζε πάντα τον σεβασμό όλων. Η απώλεια της είναι μεγάλη. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

– Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμώς: Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα μια μαχήτρια. Η Μαριέττα Γιαννάκου ήταν μια μαχήτρια στη ζωή, στην πολιτική, στο δημόσιο βίο.

– Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης: Η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα και μεγάλη πολιτικός. Αιωνία της η μνήμη.

– Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης: Η Μαριέττα Γιαννάκου υπερασπιζόταν πάντα τις απόψεις της με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια και αντιμετώπιζε τους πολιτικούς της αντιπάλους με σεβασμό και ευπρέπεια. Η απώλεια της είναι μεγάλη. Συλλυπητήρια στους οικείους της.

– Ο βουλευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης: Η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξε μια πραγματική μαχήτρια της ζωής, μια επιστήμονας υψηλού επιπέδου, μια μεταρρυθμίστρια πολιτικός που τίμησε την Ελλάδα και την Ευρώπη. Υπήρξε μια πρωτοπόρος γυναίκα στην πολιτική, μια γνήσια ΟΝΝΕΔιτισσα. Αιώνια της η μνήμη…

– Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης: «Έφυγε» στα 71 της χρόνια η η Μαριέτα #Γιαννακου. Διακρίθηκε για πολλά χρόνια στην Βουλή, την Ευρωβουλή και ως Υπουργός. Η συγκρότηση, η μετριοπάθεια και το ήθος της, της εξασφάλισαν τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων. Μια σημαντική απώλεια! Συλλυπητήρια στους οικείους της κ την #ΝΔ

– Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Μια ακόμη θλιβερή είδηση. Αυτή του θανάτου της Μαριέττας Γιαννάκου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Σχετικές αναρτήσεις

Σοκάρει φωτογραφία της Ιωάννας με το βιτριόλι.

News Room M

Πέθανε ο ηθοποιός Ορφέας Ζάχος

News Room A

Ο Μένιος Φουρθιώτης αποδεικνύει με έγγραφα τη σύλληψη της Ε. Αυλωνίτου ενώ η ίδια το διαψεύδει

News Room A