magdasnews.gr
People & Politics

«Βαριές» κουβέντες μεταξύ Κατρούγκαλου και Πολάκη – Η παρέμβαση Καρτερού

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ο διορισμός του πρώην υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου στον ΟΗΕ.

Αρχικά, ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε με ανάρτησή του στο facebook τον Γιώργο Κατρούγκαλο πως είχε έρθει πριν από τις εθνικές εκλογές του 2023 σε συμφωνία με την κυβέρνηση για τον διορισμό του στον ΟΗΕ. Από την πλευρά του ο Θανάσης Καρτερός, με άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή, κατακρίνει τη στάση Πολάκη, επισημαίνοντας μάλιστα πως «ο καταγγελτικός Πολάκης, που επί Τσίπρα με τις αναρτήσεις και τις δηλώσεις του… (Αποσιωπητικά)», αναφερόμενος στη ζημιά, που πολλοί υποστηρίζουν πως υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του ύφους του λόγου του βουλευτή του κόμματος.

Το σχόλιο Πολάκη

Το θέμα προέκυψε από το σχόλιο της στήλης «Βηματοδότης» της εφημερίδας «Το Βήμα», που έγραψε ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος διορίζεται σε θέση στον ΟΗΕ, με τη στήριξη της κυβέρνησης.

Με αυτή την αφορμή, ο Παύλος Πολάκης έγραψε στο προφίλ του στο facebook: « «ΟΛΑ εξηγούνται…. Αλλά δεν ήταν ο μόνος ,ξέρω κι έναν άλλον που πήγε διευθυντής επενδύσεων στην Εurobank και έναν που πήγε στην Τράπεζα της Ελλαδας. Αυτός εδω όμως, έριξε τη μαχαιριά δυο μέρες πριν τις εκλογές του Μαίου…» .

Ο σαφής υπαινιγμός του Παύλου Πολάκη αφορά στην υπόθεση Κατρούγκαλου λίγο πριν από τις εκλογές του 2023, όταν είχε θεωρηθεί ότι η θέση του πρώην υπουργού και τότε υποψηφίου, υπονομεύει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία. Τότε, μάλιστα, λίγες ημέρες προ των εκλογών, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε αναγκαστεί να αποσυρθεί από την εκλογική μάχη, αν και το όνομά του βρισκόταν στα ήδη τυπωμένα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίδραση Κατρούγκαλου

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αποσύρθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωσή του για «χαράτσι» σε ελεύθερους επαγγελματίες, αντέδρασε στα δημοσιεύματα, τονίζοντας πως κατέβηκε μόνος του, χωρίς καμία στήριξη ή βοήθεια από την κυβέρνηση ή άλλο κόμμα.

«Δεν θα έπρεπε, αλλά μένω κατάπληκτος από την ενορχήστρωση του ψέματος. Η θέση στον ΟΗΕ είναι ιδιαίτερα τιμητική, αλλά άμισθη. Η υποψηφιότητά μου ήταν ατομική, δεν υποβλήθηκε ούτε υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση. Ντροπή για όσους διακινούν παραμύθια και σενάρια συναλλαγής» επεσήμανε ο πρώην υπουργός.

Τα βέλη του Γιώργου Κατρούγκαλου είχαν ως αποδέκτη τον Παύλο Πολάκη.

Ο Καρτερός καλεί τον Κασσελάκη να πάρει θέση για τη «δολοφονία χαρακτήρα» του Κατρούγκαλου από τον Πολάκη

Με άρθρο του στην «Αυγή», ο Θανάσης Καρτερός, καταφέρεται εναντίον του Παύλου Πολάκη και των μεθόδων του, εστιάζοντας στη χρήση αποσιωπητικών από τον βουλευτή και μιλώντας για «σκοτεινά αποσιωπητικά»: «Όλα εξηγούνται… Η φράση ανήκει στον Παύλο Πολάκη, με τα δυσοίωνα αποσιωπητικά στο τέλος της να υπονοούν τα χειρότερα για τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Ο οποίος διορίστηκε στον ΟΗΕ, κι αυτό κατά τον Βηματοδότη έγινε με τη στήριξη της κυβέρνησης. Το γράφει το Βήμα, το υιοθετεί ο Πολάκης, ιδού λοιπόν γιατί ο Κατρούγκαλος είπε όσα είπε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Για να εισπράξει τα αργύρια. Αυτό υπαινίσσεται η ανάρτηση. Και οι «αγανακτισμένοι οπαδοί» από κάτω παίρνουν το μήνυμα και επιδίδονται σε φραστικό πογκρόμ. Που ο Πολάκης δεν θεωρεί σκόπιμο να αποδοκιμάσει».

Κατόπιν, ο Θανάσης Καρτερός υποστηρίζει πως η θέση Κατρούγκαλου στον ΟΗΕ είναι άμισθη και δεν υπήρξε καμία ανάμειξη της κυβέρνησης ως προς τον διορισμό, ενώ επιτίθεται στον Παύλο Πολάκη, κάνοντας λόγο για «καταγγελτικό Πολάκη», «που επί Τσίπρα με τις αναρτήσεις και τις δηλώσεις του… (Αποσιωπητικά)».

«Ο Κατρούγκαλος διέπραξε ένα σοβαρό πολιτικό λάθος, που κόστισε εκλογικά. Εξ ου και αποβλήθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκεί όμως. Δεν δικαιούται κανένας να σβήνει δεκαετίες προσφοράς του στην Αριστερά, την κυβέρνηση Τσίπρα, τη χώρα. Να τον διασύρει μέχρι δολοφονίας χαρακτήρα. Πολύ περισσότερο όταν η ψυχή του αυτουργού είναι και ψυχή του Κασσελάκη, κατά δήλωση του τελευταίου τουλάχιστον. Αλήθεια, συμφωνεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έτσι ‘όλα εξηγούνται’;», καταλήγει το άρθρο.

Σχετικές αναρτήσεις

Που θα περάσουν τις διακοπές τους οι πολιτικοί αρχηγοί

News Room A

Άλμπερτ Μπουρλά: “Το όνειρό μου είναι να επιστρέψω στην Ελλάδα” – Η εξομολόγηση στον Νίκο Χατζηνικολάου για την οικογένειά του και η πανδημία (video)

News Room A

Συγκλονίζει η σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελίδη με το μήνυμά της: “Κι όμως είσαι ακόμα εδώ και το παλεύεις”

News Room A