magdasnews.gr
News

Ν. Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν έδωσε καμία μάχη για να προστατεύσει τους καταναλωτές από την ακρίβεια

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Ανάρτηση για το ζήτημα της ακρίβειας έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σημείωσε πως «ο ελληνικός λαός είναι προτελευταίος σε αγοραστική δύναμη στην Ε.Ε., αλλά ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στη χώρα μας είναι ο δεύτερος υψηλότερος». Ο κ. Ανδρουλάκης παρέθεσε σειρά στοιχείων που αναδεικνύουν την αδράνεια και την αδιαφορία της κυβέρνησης. «Την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων επιβραδύνονται με 5,7%, στην Ελλάδα ο ετήσιος ρυθμός αύξησής τους έφτασε το 8,9% τον Δεκέμβριο», είπε και έκανε ειδική αναφορά σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης στα οποία οι ανατιμήσεις σπάνε ρεκόρ:

· Φρούτα: Ελλάδα +14,9% – Ευρωζώνη +10%

· Τυρί: Ελλάδα +9,4% – Ευρωζώνη 1,7%

· Ελαιόλαδο: Ελλάδα +58,5% – Ευρωζώνη +48,5%

· Λαχανικά: Ελλάδα +13,7% – Ευρωζώνη +9,6%

«Η κυβέρνηση έχασε τη μάχη με την ακρίβεια, γιατί πολύ απλά δεν έδωσε καμία μάχη για να προστατεύσει τους καταναλωτές με αποτέλεσμα αυτοί να είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης και οι πολυεθνικές οι μεγάλοι κερδισμένοι», τόνισε, φέρνοντας ως παράδειγμα την αύξηση του τζίρου των σούπερ μάρκετ κατά 710 εκατ. ευρώ το 11μηνο του 2023 συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του 2022.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Επίθεση σε δυο ρωσικά διυλιστήρια από ουκρανικά drones

News Room G

Παύλος Μαρινάκης:«Διατεθειμένος ο πρωθυπουργός να συναντήσει τους αγρότες τη Δευτέρα»

News Room G

Διαφορετικές οι προσεγγίσεις για τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την οπαδική βία από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

News Room G