magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι η “πηγή πολιτισμού” που αναζητούμε – Μοναδικές εμπειρίες στις πολιτικές δράσεις του Ιουλίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι η "πηγή πολιτισμού" που αναζητούμε

Ως “πηγή πολιτισμού” θα χαρακτήριζε κανείς τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου, που χαρίζουν μοναδικές εμπειρίες στους πολίτες. 

Το Magdas News, σας “ξεναγεί” στις πολιτικές εκδηλώσεις του Δήμου που ζήσαμε από  01/07 έως και τις 14/07/2021.

Τη Δευτέρα  12 Ιουλίου 2021 στο Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου (Λ. Κηφισίας 219), ο Γιάννης Πάριος, ο κορυφαίος, διαχρονικής αξίας τραγουδιστής, ερμήνευσε τις μεγάλες επιτυχίες του και χάρισε στους εκατοντάδες θεατές του Φεστιβάλ, μία αξέχαστη βραδιά αγάπης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου μετά το πέρας της μουσικής παράστασης, ευχαρίστησε το κοινό για τη θερμή του υποστήριξη στο θεσμό του Φεστιβάλ, αλλά και σε όλες τις πολιτιστικές βραδιές του Δήμου και εξήρε το ταλέντο του δημοφιλή καλλιτέχνη, την προσφορά του στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

Στην παράσταση εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ & υπεύθυνο του Φεστιβάλ Νίκο Πέππα και τη σύζυγο του Δημάρχου Ελένη Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου, παρευρέθηκαν ακόμη: ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, o Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Κωνσταντίνος Ρώτας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βαγγέλης Κάββαλος, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Ρένα Χαλιώτη, η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και επί θεμάτων Ισότητας των Φύλων  Ελένη Λέκκα, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Βουρλάκη, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, το  μέλος ΔΣ του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και επιτροπής Ισότητας Κατερίνα Σκιντζού  η Σύμβουλος του Δημάρχου επί τεχνικών θεμάτων Αθηνά Ρέππου, ο Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων Αθλητισμού Χρυσόστομος  Σχινάς, η καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Φωτεινή Κοσκόρου,  ο Αντιδήμαρχος Πεύκης  & Πρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης Παναγιώτης Ιωάννου, οι δημοφιλείς τραγουδιστές Νατάσα Θεοδωρίδου και Κων/νος Αργυρός καθώς και φορείς και παράγοντες της πόλης του Αμαρουσίου.

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, την Κυριακή  11 Ιουλίου 2021 στο Αίθριο Θέατρο (Λ. Κηφισίας219) έλαβε χώρα η μουσική παράσταση του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου «Ας θυμηθούμε τα παλιά».

Οι ορχήστρες «κλασσική» και «ελληνική», των καθηγητών και σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου ταξίδεψαν το κοινό σε τραγούδια της παλιάς ρομαντικής Αθήνας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Φωτεινής Κοσκόρου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίσης η παρουσίαση του βιβλίου : «Πολιτισμός στο Μαρούσι: Σύλλογοι, Ενώσεις, Σωματεία στο χθες και στο σήμερα της πόλης».

Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τους μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου για τη σπουδαία συνεισφορά τους στην παραγωγή πολιτισμού στο Μαρούσι και για την καλλιτεχνική ζωντάνια και ενέργεια που μεταδίδουν στο κοινό σε όλες τους τις παραστάσεις. Στη συνέχεια προλόγισε το βιβλίο για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης αναφέροντας ενδεικτικά: «Το σημερινό βράδυ είναι αφιερωμένο στο Μαρούσι. Οι Σύλλογοι αποτυπώνουν την ταυτότητα της πόλης. Το Μαρούσι διαθέτει έναν σημαντικό αριθμό Συλλόγων, που αναπτύσσουν δραστηριότητα επί πολλές δεκαετίες. Για εμάς, οι φορείς αυτοί, πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς, αποτελούν ζωντανό κύτταρο της πόλης, διαβουλευόμαστε μαζί τους και τους στηρίζουμε».

O Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας αναφέρθηκε με τη σειρά του στη «Μαρουσιώτικη» βραδιά όπως την αποκάλεσε, τονίζοντας όμως και τη μεγάλη ανταπόκριση που έχει το καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δήμου.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Ρένα Χαλιώτη έκανε αναφορά στο βιβλίο «Πολιτισμός στο Μαρούσι» διευκρινίζοντας ότι η  παράδοση σε έναν τόπο αποτελεί παράγοντα στήριξης και ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής.

Τέλος η εκδότρια και συγγραφέας του βιβλίου Εβίτα Ζέρβα μίλησε για την ιδέα της δημιουργίας αυτού του βιβλίου με τους Συλλόγους, τα Σωματεία και τις Ενώσεις που όλοι μαζί διαμορφώνουν την πολιτιστική ιστορία του Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος  Καθαριότητας  & Ανακύκλωσης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Κωνσταντίνος Ρώτας,  η Προέδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  Παιδείας Ελένη Βλάχου, η Δημοτική Σύμβουλος Μάντυ Ρώτα, η Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων Πολιτισμού Άννα Βαγιωνά, η Πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος Κορίνα Λιούτα και Εκπρόσωποι των συλλόγων της πόλης.

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου έλαβε χώρα το Σάββατο 10  Ιουλίου 2021, στο κατάμεστο Αίθριο Θέατρο (Λ. Κηφισίας 219), η συναυλία του ελληνικού εναλλακτικού ροκ μουσικού συγκροτήματος των ΠΥΞ ΛΑΞ. 

Το συγκρότημα ξεσήκωσε το κοινό του Αίθριου Θεάτρου Αμαρουσίου χαρίζοντας κέφι, παρασύροντας τον κόσμο σε δυνατά συναισθήματα όπου όλοι μαζί τραγούδησαν το  «Τι είναι αυτό που μας ενώνει» θυμίζοντας σε όλους τις διαχρονικές αξίες της αγάπης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.  Τους ΠΥΞ ΛΑΞ συνόδευσε η νεαρή ερμηνεύτρια Joanna Drigo.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ευχαρίστησε τον Μπάμπη Στόκα, τον Φίλιππο Πλιάτσικα, την Joanna Drigo και όλη την ορχήστρα για τις ιδιαίτερες ερμηνείες τους που έκαναν τους θεατές να ταξιδέψουν στα ακούσματα των επιτυχιών τους. Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη μεγάλη οργανωτική επιτυχία και του Φετινού Φεστιβάλ της πόλης, που μέσα από καταξιωμένους καλλιτέχνες προσφέρει ποιοτικά θεάματα για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις.

Στην παράσταση εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ & υπεύθυνο του Φεστιβάλ Νίκο Πέππα και τη σύζυγο του Δημάρχου Ελένη Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου, παρευρέθηκαν ακόμη: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Ρένα Χαλιώτη, η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και επί θεμάτων Ισότητας των Φύλων  Ελένη Λέκκα, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Μπούρας, η Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων Πολιτισμού Άννα Βαγιωνά, ο Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων Αθλητισμού Χρυσόστομος  Σχινάς, ο Αντιδήμαρχος Πεύκης  & Πρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης Παναγιώτης Ιωάννου καθώς και φορείς & παράγοντες της πόλης του Αμαρουσίου.

Σχετικές αναρτήσεις

Δέκα γνωστές ελληνικές ταινίες προβάλλονται στον τόπο που γεννήθηκαν

News Room A

Το μουσικό αστέρι της Πρέβεζας Σωκράτης Νικολός

News Room A

Το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens γιορτάζει το Πάσχα και την έναρξη της σεζόν με δύο υπέροχα Σαββατοκύριακα για όλη την οικογένεια

News Room A