magdasnews.gr
People & Politics

Ο Γιώργος Καχριμάνης εξηγεί αν ο πρωταθλητής γεννιέται ή γίνεται

Ο Γιώργος Καχριμάνης εξηγεί αν ο πρωταθλητής γεννιέται ή γίνεται

Ο πρωταθλητής γεννιέται ή γίνεται; Από ποια ηλικία μπορούμε να κατευθύνουμε ένα παιδί-αθλητή για το μέλλον του; Πώς μπορούμε να επιλέξουμε το σωστό άθλημα για το παιδί; 

Ο Γιώργος Καχριμάνης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής της Deutsche Sporthochschule Koeln Επιστημονικός συνεργάτης ASTERAS TRIPOLIS FC, μας απαντάει στο ερώτημα, αλλά και στο πώς ο ίδιος, έχει καταφέρει μέχρι σήμερα από την Ανώτατη Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Κολονία το 1996, να φτάσει μέχρι το 2020 και στην πορεία αυτή να έχει αλλάξει τις ζωές εκατοντάδων αθλητών φτάνοντάς τους στην κορυφή με τη μέθοδο “Go For Gold”.

Ο Γιώργος Καχριμάνης εξηγεί αν ο πρωταθλητής γεννιέται ή γίνεται

Αυτή είναι η μέθοδος που ακολουθώ

“Αξιολογώντας δίνω εξειδικευμένα προγράμματα εκγύμνασης και προπόνησης για τον κάθε ποδοσφαιριστή, όπως και πρόγραμμα διατροφής συγχρόνως με την ψυχολογική στήριξη(από τους ειδικούς), που τόσο έχουν ανάγκη οι ποδοσφαιριστές των μικρών ηλικιών. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ρόλο της τύχης και το έμφυτο ταλέντο που έχει ο κάθε μικρός αθλητής. Ξεκινάμε κάνοντας έλεγχο DNA στους αθλητές. Με τον γενετικό έλεγχο βρίσκουμε την γενετική προδιάθεση του κάθε ποδοσφαιριστή(δηλ. σε τι είναι καλός και σε τι θέλει βελτίωση βάση του DNA του).

Εξετάζουμε 2 προφίλ: το αθλητικό όπου βρίσκουμε την εκ γενετής ταχυδύναμη(εάν είναι γρήγορος, αν μπορεί να δεχτεί μεγάλη προπονητική επιβάρυνση,αν είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς, ή αν τραυματιστεί να έχει γρήγορη επαναφορά ή όχι και το προφίλ υγείας όπου βρίσκουμε εάν υπάρχουν εκ γενετής καρδιοαγγιακά νοσήματα, κληρονομική παχυσαρκία, την σωστή αποτοξίνωση του οργανισμού, και τον ρόλο της γλυκόζης σ αυτόν,  τις ανάγκες σε βιταμίνες και τις ατομικές συστάσεις κατανάλωσης τους, εάν υπάρχει δυσανεξία στην λακτόζη, και εάν υπάρχει εμφάνιση υπέρτασης. Η εξέταση γίνεται  παίρνοντας γενετικό υλικό (λίγο σάλιο) με μια μπατονέτα απ το στόμα του αθλητή από μια ηλικία των 10 ετών και πάνω.

Γίνεται μυοσκελετικός έλεγχος (κινητικότητα των αρθρώσεων, ισχύων, έλεγχος     μελλοντικών τραυματισμών, ανισορροπίες-βραχύνσεις μυών, στάση του σώματος, δοκιμασίες γονάτου, εύρεση μελλοντικών τραυματισμών, πελματογράφημα) κ.α.

Πραγματοποιούμε εργομετρικό – ισοκινητικό έλεγχο (μέγιστη πρόσληψη Ο2,ταχύτητες, ευλυγισία,  αλτικότητα, εκρηκτικότητα, ταχύτητα στο αναερόβιο κατώφλι, ταχύτητα σύσπασης των μυών, μυικές ανισορροπίες,  μυική αντοχή, προσδιορισμός % λίπους, άλιπης μάζας, οστικής πικνότητας) κ.α.

Κάνουμε βιοχημικές εξετάσεις (Γλυκόζη,Τριγλυκερίδια, Χοληστερόλη, Σίδηρος, φερριτίνη, Ca++,Na++,Kρεατινίνη)κ.α..

Παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη (εδώ εκτός από τις συνεδρίες δίδεται στον αθλητή ερωτηματολόγιο Κεντρικής Ευαισθητοποίησης (CSI) του οποίου οι απαντήσεις μας δείχνουν σε ποίον βαθμό μπορεί ο αθλητής να κρατηθεί δυνατός ψυχολογικά μέσα στον αγώνα, να μην καταρρεύσει.

Έτσι λοιπόν ο πρωταθλητής γεννιέται (βρίσκοντας την γενετική προδιάθεση-dna) ολοκληρώνεται το προφίλ του με τις υπόλοιπες εξετάσεις και δουλεύοντας πάνω σε ειδικά προγράμματα γίνεται πρωταθλητής.

Γεννιέσαι λοιπόν και με την σωστή δουλειά γίνεσαι.”  

Η μέθοδος αυτή που χρησιμοποιεί του έδωσε την δυνατότητα να κατευθύνει σωστά τους αθλητές με σημαντικές επιτυχίες.

Ήδη ένας παίκτης από τον Αστέρα Τρίπολης έχει πάρει μεταγραφή για την Milan,4 στην 1η ομάδα του Αστέρα από τις ακαδημίες, άλλος για Ολυμπιακό, άλλος για την Nottingham forest και έπεται συνέχεια…

Ο Γιώργος Καχριμάνης εξηγεί αν ο πρωταθλητής γεννιέται ή γίνεταιΟ Γιώργος Καχριμάνης εξηγεί αν ο πρωταθλητής γεννιέται ή γίνεται Ο Γιώργος Καχριμάνης εξηγεί αν ο πρωταθλητής γεννιέται ή γίνεται Ο Γιώργος Καχριμάνης εξηγεί αν ο πρωταθλητής γεννιέται ή γίνεται Ο Γιώργος Καχριμάνης εξηγεί αν ο πρωταθλητής γεννιέται ή γίνεται

Ο Γιώργος Καχριμάνης εξηγεί αν ο πρωταθλητής γεννιέται ή γίνεται

Ποιός είναι ο Γιώργος Καχριμάνης;

  • Σπούδασε στην Ανώτατη σχολή φυσικής αγωγής και αθλητισμού   Κολωνίας και στην σχολή προπονητών ποδοσφαίρου  της ίδιας πόλης.
  • Μετεκπαιδεύτηκε από την UEFA ως καθηγητής ποδοσφαίρου στο Coverziano Italia (4-9/2/1996) και στο Zeist της Ολλανδίας στις (25-27/11/1996).
  •  Είναι καλεσμένος ομιλητής σε ημερίδες και σε συνέδρια  σε θέματα αθλητισμού αναλύοντας το θέμα: Ο πρωταθλητής γεννιέται ή γίνεται.
  • Εργάστηκε στην ΕΠΟ ως γυμναστής – Β προπονητής των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου από το 1992-2000.
  • Συγκεκριμένα συνεργάτης του Αλκέτα Παναγούλια στο Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου το 1994 στην Αμερική και ως Γυμναστής-Β προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ελπίδων U21 με την οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο (3η θέση) στους μεσογειακούς αγώνες στο Bari της Ιταλίας 1998 και το ασημένιο μετάλλιο(2η θέση) στον τελικό του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βουκουρέστι το 1999.
    • Βραβεύτηκε στις 18.1.1999 από τον ΠΣΑΤ με το χρυσό μετάλλιο του για την διακεκριμένη προσφορά του στον αθλητισμό και η ομάδα του η εθνική ελπίδων ποδοσφαίρου κορυφαία ομάδα για το 1998.
    • Το 2000-2005 διετέλεσε διευθυντής εκπαίδευσης και συντονιστής προγραμμάτων φυσικής αγωγής του ΟΝΑ (Οργανισμός νεολαίας και άθλησης του Δήμου Αθηναίων) διοργανώνοντας την 1η εκδήλωση ποδοσφαίρου στον δήμο στις 15-11-2004 επί δημαρχίας κας Ντόρας Μπακογιάννη.
    • Την διετία 2009-2011 και 2018-2019 διετέλεσε αποσπασμένος καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών με δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και σε συνέδρια. 
    • Από το 2016-2019 ήταν τεχνικός σύμβουλος , υπεύθυνος ανάπτυξης και team manager των εθνικών ομάδων Ε.Ο.Τοξοβολίας και συνεργάτης της ΕΘΝΟΑ(εθνική ολυμπιακή ακαδημία).
    • Είναι διαπιστευμένος επιστήμονας  από το ΥΠΕΠΘ και την ΓΓΑ έχοντας άδεια εισόδου για όλα τα σχολεία της επικράτειας διδάσκοντας τους μαθητές τα ιδεώδη του αθλητισμού. 
  • Από το 1998 είναι μόνιμος καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην βθμια εκπαίδευση όπου την τετραετία 2000-2004 δίδαξε το μάθημα της Ολυμπιακής παιδείας.
  • Έχει άδεια προπονητή ποδοσφαίρου όλων των κατηγοριών από ΓΓΑ καθώς και προπονητή Ιππασίας(Γ κατηγορίας) και Τοξοβολίας(Β κατηγορίας)
    • Ασχολείται με  την αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης των αθλητών στο γραφείο Performance 22 (ΟΑΚΑ) και συνεργάζεται ως επιστημονικός σύμβουλος  στο κέντρο γονιδιακού ελέγχου και μοριακής διαγνωστικής ιατρικής DNA health diagnostics όπου το κέντρο αναλύει τα γονίδια των αθλητών  διαμορφώνοντας το αθλητικό τους-υγείας προφίλ και ανάλογα με τον γονότυπο τους δίνει εξατομικευμένα προγράμματα προπόνησης και κατευθύνει τους νέους αθλητές στο άθλημα που τους ταιριάζει. 
  • Από τον Οκτώβριο 2019 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Α.Γ.Σ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  ΠΑΕ.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συγκινητική ανάρτηση του Πρωθυπουργού για τη μητέρα του, εννέα χρόνια μετά το θάνατό της

News Room A

Πάρτι γενεθλίων εν μέσω lockdown για τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών – Απίστευτες εικόνες

News Room A

Βασίλης Τσιάρτας για Γιάννα Αγγελοπούλου που επέλεξε τον Αντετοκούμπο: “Τραγική κυρία Γιάννα”

News Room A