magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Ο νέος ταλαντούχος συνθέτης Iason Xexakis στη MINOS/EMI UNIVERSAL

Ο νέος ταλαντούχος συνθέτης Iason Xexakis στη MINOS/EMI UNIVERSAL

Γιος του Ρεθεμνιώτη καλλιτέχνη, Κωστή Ξεξάκη, ο Ιάσων, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1991. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ειδικεύτηκε στη Γλωσσολογία.

Διαμένει στο Ρέθυμνο τα τελευταία 12 χρόνια καθώς η επαρχία ”του επιτρέπει να ζει πιο κοντά στον ανώτερο εαυτό του” και ”να αφοσιώνεται στο μουσικό του έργο” όπως λέει και ο ίδιος.

Πριν ακόμη κάνει τα πρώτα του βήματα, πάλευε να διεκδικήσει την αγκαλιά του πατέρα του από το μπουζούκι, που πάντα συνόδευε τα τραγούδια στις γιορτές και τα τραπέζια στο πατρικό του. Το ταξίδι του στη μουσική αρχισε πριν πάει καν σχολείο, όταν παρακολουθούσε μουσικά παιχνίδια και μαθήματα στο μουσικό Ωδείο Πειραιά, που τότε έκανε τα πρώτα του βήματα, υπό τη διεύθυνση του εμπνευσμένου μουσικοσυνθέτη κ Γ. Κουρουπού. Αυτή η μαθητεία στην ομορφιά της μουσικής δεν σταμάτησε ποτέ και με το πέρασμα του χρόνου έγινε πιο βαθιά και ουσιαστική.

Η καθοριστική στιγμή που τον έκανε να στραφεί στη σύνθεση ήταν, όταν βρέθηκε σε μια πολύ δύσκολη καμπή της ζωής του, όπου τότε τον άδραξε κυριολεκτικά η μουσική και σαν χείμαρρος ξεπήδησαν οι νότες και οι μελωδίες από μέσα του.

Από τότε,σιγά σιγά, κατάφερε με σκληρή δουλειά, πειθαρχία και αφοσίωση και να δώσει στη ζωή του άλλη διάσταση παραδομένος από το φως της μουσικής.
Οι αλλεπάλληλες καραντίνες λειτούργησαν σαν ευκαιρία για συγκέντρωση και δημιουργία για τον 32χρονο συνθέτη.

 Διατηρώντας αυτούσιο το όνομά του ,Ιάσων, – το οποίο σημαίνει θεραπευτής και προέρχεται από την ίδια ρίζα με το “ιατρός”, επιθυμεί να τονίσει τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, την οποία βίωσε κι ό ίδιος. Ο Ιάσονας δημιουργεί μελωδίες που χαϊδεύουν την ψυχή και γραφει μουσική για να γεμίζει τις καρδιές των ακροατών του με φως και αισιοδοξία.

Σήμερα, είναι έτοιμος να μας παρασύρει ευχάριστα με τις μελωδίες του προετοιμάζοντας το δισκογραφικό του ντεμπούτο με τίτλο “Synesthesia”, που μόλις κυκλοφόρησε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Minos-Emi / Universal. Ο ίδιος επιθυμεί να εκφράσει τη βαθειά του ευγνωμοσύνη σε όλους τους δασκάλους του και οσους τον πίστεψαν, τον στήριξαν και τον στηρίζουν.

Iason Xexakis
Official debut single:
“Synesthesia”

Ο νέος ταλαντούχος συνθέτης Iason Xexakis στη MINOS/EMI UNIVERSAL

Δείτε το εντυπωσιακό visualizer για τη σύνθεση: https://youtu.be/74Ff4Uj3Z_A

Βρείτε και ακούστε το “Synesthesia” ψηφιακά, εδώ: https://IasonXexakis.lnk.to/SynesthesiaGREPR

Σχετικές αναρτήσεις

Δέσποινα Βανδή-Γιώργος Θεοφάνους: Η μεγαλύτερη συναυλία του φετινού καλοκαιριού, είναι γεγονός! 

News Room A

Ο Σύλλογος Στοργή στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια των Καρκινοπαθών Παιδιών

News Room A

FOUGARO ARTCENTER: Γιάννης Κότσιρας – Καλοκαίρι 2022

News Room A