magdasnews.gr
People & Politics

Ο σάλος μετά το «φάουλ» Βαρβιτσιώτη για την τραγωδία στον Πειραιά, η κάλυψη από το Μαξίμου και η παρέμβαση Μητσοτάκη

“Συναγερμός” ήχησε στο κυβερνητικό επιτελείο μετά τις έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και της κοινής γνώμης, αναφορικά με την τοποθέτηση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη χθες το πρωί, στην τηλεόραση του Alpha, για την πρωτοφανή τραγωδία στον Πειραιά.

Το Μέγαρο Μαξίμου κάλυψε μεν τον υπουργό Ναυτιλίας, ωστόσο χρειάστηκε να παρέμβει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να υπερτονίσει τη θέση της κυβέρνησης και να μην υπάρχουν σκιές από την ατυχή δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το θάνατο του 36χρονου Αντώνη στον Πειραιά.

“Είναι μια εγκληματική ενέργεια και ελπίζω η Δικαιοσύνη, μετά τη δέουσα διαδικασία, να επιβάλει τις πιο αυστηρές τιμωρίες” ήταν η επίσημη θέση, όπως την διατύπωνε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης (Ant1).

Μ. Βαρβιτσιώτης: “Λανθασμένη διατύπωση – Συγγνώμη”

Χρειάστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας να δώσει νέες συνεντεύξεις, στις οποίες μίλησε για λανθασμένη διατύπωση… ”Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας” τόνιζε και ζήτησε συγγνώμη που λόγω αυτού του λάθους, όπως είπε, δόθηκε η εντύπωση ότι εξισώνει τον θύτη με το θύμα.

“Σήμερα η Ελλάδα παρακολουθεί με φρίκη και σοκ αυτά τα βίντεο και μία συμπεριφορά που δεν είναι μόνο καταδικαστέα κι εγκληματική, αλλά προσβάλλει και την ποιότητα της ελληνικής ναυτοσύνης. Το να θεωρήσει κάποιος ότι εγώ εξισώνω το θύτη με το θύμα, είναι μία ακραία υπερβολή και να μην σας πω και προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης ενός τόσο τραγικού γεγονότος” δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega.

“Με εξοργίζει η κακουργηματική οργή με την οποία σπρώχνουν αυτόν τον άνθρωπο στη θάλασσα, αλλά και η αδιαφορία τους αμέσως μετά” πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι εντολές που έχει λάβει από τον Πρωθυπουργό, είναι το υπουργείο Ναυτιλίας να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνδράμει την έρευνα της Δικαιοσύνης, με όποια στοιχεία αυτή χρειαστεί “ώστε να αποδοθούν οι ποινές που πρέπει να επιβληθούν σε αυτούς που συντέλεσαν σε αυτό το τρομερό γεγονός”.

Η δήλωση που “άναψε φωτιές”

“Σήμερα θρηνούμε και το χαμό του συνανθρώπου μας αλλά νομίζω θρηνούν και οι οικογένειες των μελών του πληρώματος τους δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι πήγαν να βγάλουν ένα μεροκάματο και δεν ξέρω για ποιους λόγους σήμερα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία” ήταν η αρχική δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη, που “άναψε φωτιές”.

Κ. Μητσοτάκης: “Νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη”

“Όπως όλοι μας, σήμερα, νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη για το αδιανόητο τέλος που βρήκε ένας συνάνθρωπός μας, στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν το χωράει το μυαλό, ούτε και το ανέχεται η στοιχειώδης ηθική” ήταν οι πρώτες φράσεις της ανάρτησης του πρωθυπουργού για την πρωτοφανή τραγωδία.

“Δεν θα αναφερθώ σε όσα η Δικαιοσύνη και το κράτος ερευνήσουν και θα εντοπίσουν. Ή στους ενόχους που θα τιμωρηθούν για την υπόθεση. Όλα αυτά θα γίνουν. Αλλά, δυστυχώς, δεν αρκούν για το βάρος των στιγμών.

Στέκομαι ιδιαίτερα στο συγκλονιστικό μήνυμα που εκπέμπει αυτή η τραγωδία: έναν συνδυασμό από ανευθυνότητα και κυνισμό, περιφρόνηση και αδιαφορία. Που τελικά γίνεται βία. Και έτσι ξαφνικά, χάνεται ένα παιδί της διπλανής μας πόρτας…” συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Όπως όλοι, είμαι δίπλα στην οικογένεια του θύματος. Ξέρω, όμως, ότι τίποτα δεν τον φέρνει πίσω για να ακούσει τη συγγνώμη ενός συλλογικού αναστοχασμού. Η απώλειά του, ωστόσο, παραμένει ένα σήμα κινδύνου, αφύπνισης και ανάταξης. Το χθεσινό γεγονός της ντροπής δεν εκφράζει τη χώρα που θέλουμε. Και πιστεύω ότι καμιά Ελληνίδα και κανένας Έλληνας δεν θα ήθελε να το δει ως εικόνα του στον καθρέφτη της πραγματικότητας”.

“Στη μνήμη του Αντώνη, λοιπόν, η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της. Αλλά και καθένας ας υπηρετήσει υπεύθυνα τον ρόλο που του αναλογεί. Αλληλέγγυος με τους γύρω του. Γιατί αγαπώ τη ζωή και τον τόπο, σημαίνει αγαπώ τους ανθρώπους” κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση

Είχαν προηγηθεί σκληρές ανακοινώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

“Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη που εξισώνει το θύμα με τους θύτες και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη” αντιδρούσε η Κουμουνδούρου, ενώ αργότερα ζητούσε και την αποπομπή του από την κυβέρνηση.

“Οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας με τις οποίες εξισώνει προκλητικά τον θύτη με το θύμα, προκαλούν αλγεινή εντύπωση και περιμένουμε δημόσια αποδοκιμασία από την Κυβέρνηση” είχε δηλώσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

To άρθρο Ο σάλος μετά το «φάουλ» Βαρβιτσιώτη για την τραγωδία στον Πειραιά, η κάλυψη από το Μαξίμου και η παρέμβαση Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η απάντηση του ανεμβολίαστου Στέφανου Τσιτσιπά μετά το σάλο στα social media

News Room A

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η μεγαλοπρεπής ζωή και τα 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο

News Room A

Προσοχή…Απάτη! Θύμα επιτήδειων στο Facebook o σεφ, Λευτέρης Λαζάρου

News Room A