magdasnews.gr
News

Οδηγός: Αυτά τα βενζινάδικα πρέπει να αποφύγεις

βενζινάδικα

Η βενζίνη είναι αναμφισβήτητα από τα μεγαλύτερα έξοδα του αυτοκινήτου. Για τον λόγο αυτό, όλο και περισσότεροι οδηγοί ελέγχουν τις τιμές στα βενζινάδικα, επιλέγοντας αυτά με την χαμηλότερη τιμή.

Η σωστή επιλογή πρατηρίου είναι πολύ σημαντική, μιας και σχετίζεται με την ποιότητα του καυσίμου και κατά συνέπεια με την σωστή λειτουργία και μακροζωία του κινητήρα μας.

Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε ένα βενζινάδικο είναι καλό να ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο «σετ» κανόνων ώστε να αποφύγουμε τις όποιες δυσάρεστες εκπλήξεις μπορεί να προκύψουν και να ανεφοδιαστούμε με ασφάλεια.

Αρχικά, κάνουμε έρευνα αγοράς όσο δελεαστική κι αν είναι η τιμή γιατί ένα φθηνό βενζινάδικο μπορεί να αποδειχθεί υπερβολικά… ακριβό στο τέλος, είτε γιατί η ποιότητα καυσίμου που προσφέρει δεν είναι η ενδεδειγμένη, είτε γιατί η ποσότητα δεν αντιστοιχεί σε εκείνη που αναγράφεται στην αντλία.

Επιπλέον, καλό είναι να έχουμε ένα βενζινάδικο στο οποίο πηγαίνουμε τις περισσότερες φορές ενώ είναι συνετό να ανεφοδιαζόμαστε στις επώνυμες αλυσίδες πρατηρίων γιατί επιλέγοντας ένα επώνυμο πρατήριο είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι υπηρεσίες που θα μου παρέχει ακολουθεί τα στάνταρ της εταιρείας που εκπροσωπεί.

Τέλος, κοιτάμε το «περιτύλιγμα» γιατί καλώς ή κακώς τα προσεγμένα βενζινάδικα φροντίζουν- τις περισσότερες φορές- και τον πελάτη. Διαφορικό είναι ένα σύγχρονο πρατήριο καυσίμων από ένα βενζινάδικο που μοιάζει παρατημένο. Το προσεγμένο βενζινάδικο δίνει την αίσθηση της ασφάλειας και ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστήματα ελέγχου.

Σχετικές αναρτήσεις

Σε τρεις λωρίδες από τη Δευτέρα 29/1 η κυκλοφορία στις οδούς Εγνατία και Βενιζέλου

News Room G

Νόρα Αλ Ματρούσι: Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής στη NASA με «διαστημική» χιτζάμπ

Newsroom

Φοιτητική πορεία ενάντια στο ν/σ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην Θεσσαλονίκη

News Room G