magdasnews.gr
News

Φοιτητική πορεία ενάντια στο ν/σ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην Θεσσαλονίκη

Φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ διοργάνωσαν μια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε αντίδραση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Οι φοιτητές, μαζί με εκπροσώπους του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού και των διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Καμάρας και ακολούθησαν τη διαδρομή μέσω των οδών Εγνατίας και Ίωνος Δραγούμη μέχρι το ΥΜΑΘ. Η πορεία ολοκληρώθηκε, με πέρασμα από τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου και Εγνατίας, μπροστά στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ. Προηγουμένως, οι φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει συμβολικό αποκλεισμό των κεντρικών εισόδων στο πανεπιστημιακό κτίριο.

Για την επόμενη ημέρα, οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν οργανώσει μια κάθοδο στην Αθήνα με λεωφορεία, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση που θα λάβει χώρα στα Προπύλαια. Η συγκέντρωση συμπίπτει με την ώρα που αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο.

Σχετικές αναρτήσεις

Στο Μεσολόγγι ο κόσμος δεν τρώει ψάρια γιατί φοβούνται οτι τρώνε τον Μπάμπη

News Room G

Οι Παλαιστίνιοι αξιώνουν από το Δικαστήριο της Χάγης να τελειώσει η ισραηλινή κατοχή

News Room G

Απίστευτο και όμως…ελληνικό:Παππούς ψώνισε από κοσμηματοπωλείο με έναν τενεκέ λάδι για αντάλλαγμα

News Room G