magdasnews.gr
News

Αυτοί είναι οι τρεις νέοι σταθμοί μετρό που έρχονται και θα αλλάξουν την Αθήνα

ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΡΟ

Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες σε έναν μεγάλο διαγωνισμό που προωθεί η Ελληνικό Μετρό (πρώην Αττικό Μετρό) για την «Επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον», ύψους 550 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ, με αρχαιολογίες, απρόβλεπτα κ.α.).

Σε δημόσια διαβούλευση είχε βγει η περιβαλλοντική μελέτη για την επέκταση του μετρό στο Ίλιον αλλά και του αμαξοστασίου στον Ελαιώνα. Η Ελληνικό Μετρό είχε ανοιχτή την δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2024 ενώ στη συνέχεια η μελέτη πήρε τον δρόμο της έγκρισης από το ΥΠΕΝ. Η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης είναι το βασικό στοιχείο για να περάσει ο διαγωνισμός της επέκτασης του μετρό στο Ίλιον που είναι σε εξέλιξη από τις 3 Μαΐου με την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Όπως προκύπτει, η επέκταση της γραμμής 2 από την Ανθούπολη μέχρι τον Άγιο Νικόλαο στο Ίλιον, περιλαμβάνει 4,18 χιλιόμετρα διπλής υπόγειας γραμμής και 3 νέους σταθμούς: ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ, ΙΛΙΟΝ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

Οι δύο από τους τρεις σταθμούς θα είναι επί της Λεωφόρου Θηβών.

Ο πρώτος είναι ο σταθμός ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ στη συμβολή των οδών Θηβών και Ανδρέα Παπανδρέου και διαθέτει δύο εισόδους εκατέρωθεν της οδού Θηβών.

Ο δεύτερος είναι ο σταθμός ΙΛΙΟΝ στη συμβολή των οδών Θηβών και Ελαιών διαθέτει δύο εισόδους εκατέρωθεν της οδού Θηβών και πρόβλεψη σύνδεσης/μετεπιβίβασης επιβατών με τον ομώνυμο Σταθμό της μελλοντικής Επέκτασης της Γραμμής 4 προς Πετρούπολη.

Ο νέος τερματικός σταθμός θα ονομάζεται ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και θα κατασκευαστεί στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Παραμυθιάς στα σύνορα Ιλίου και Καματερού. Όλοι οι Σταθμοί θα έχουν πλευρικές αποβάθρες και θα διαθέτουν μία ή δύο εισόδους, θα έχουν μήκος 110 μέτρα και θα είναι πλήρως προσβάσιμοι από ΑΜΕΑ. Το βάθος των Σταθμών κυμαίνεται περίπου από 22 έως 24 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Η Περιφέρεια Αττικής γνωμοδότησε θετικά, πριν από λίγες ημέρες, επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου της «Γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ Αθήνας: τμήμα ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ – ΙΛΙΟΝ», ενώ έγινε συνάντηση της δημάρχου Ιλίου, Ανδριάνα Αλεβίζου-Κουκουβίνου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο και αντιπρόεδρο Δ.Σ. της Αττικό Μετρό, Νικόλαο Κουρέτα, με αντικείμενο συζήτησης τον σχεδιασμό των μελλοντικών επεκτάσεων.

Όπως τονίζει σε δήλωση της η δήμαρχος Ιλίου «η συνεργασία μεταξύ του Δήμου μας και της Αττικό Μετρό αποτελεί ένα σημαντικό αφετηριακό βήμα προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, της αποδοτικότητας των μεταφορών στην περιοχή μας, της ενίσχυσης της ασφάλειας αλλά και της συνολικής προσπάθειας μας για έναν εξωστρεφή δήμο, πόλο έλξης για όλη την Αττική».

Σχετικές αναρτήσεις

Αλβανίας: «Το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με νομικές διατάξεις»

Χωρίς τον Κάρολο το μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

News Room G

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες – ποιες είναι οι σκέψεις της Κυβέρνησης

News Room G