magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Οδηγός για να απαλλαγείτε από τα μικρόβια στο σπίτι από κάθε δωμάτιο – 8 χρήσιμοι κανόνες

Οδηγός για να απαλλαγείτε από τα μικρόβια στο σπίτι από κάθε δωμάτιο

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο με ιώσεις και αφρικανική σκόνη να κάνουν την καθημερινότητα, τόσο στο σπίτι όσο και έξω, πολύ δύσκολη.

Σκόνη και μικρόβια μπαίνουν στο σπίτι και το μόνο που κάνουν, είναι την κατάσταση χειρότερη. Οι εργασίες στο σπίτι άλλωστε δεν αποτελούν και το πιο ευχάριστο πράγμα του κόσμου. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για δύσκολες εργασίες, όπως είναι ο καθαρισμός διαφόρων δωματίων του σπιτιού. Ωστόσο, για να έχει κάποιος το αποτέλεσμα που επιθυμεί, χρειάζεται τρόπος και όχι κόπος.

Η πιο σημαντική συμβουλή που πρέπει να κρατήσετε είναι να αερίζετε συχνά το σπίτι, ειδικά τους μήνες αυτούς που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε επιφάνειες στα μπάνια, όπως νεροχύτες, βρύσες, τουαλέτες αλλά και στα σημεία που συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια. Δοκιμάστε απολυμαντικά που υπόσχονται τη εξουδετέρωση ως και του 99% των ιών και βακτηρίων. Τα μικρόβια προτιμούν τα σημεία και αντικείμενα πάνω στα οποία περνούν πολλά χέρια όπως τα τηλεχειριστήρια, τα τηλέφωνα, τα πόμολα, οι διακόπτες, οι πετσέτες και οι βρύσες.

Στις ευαίσθητες επιφάνειες, όπως είναι τα τηλεχειριστήρια, φροντίστε τις με απολυμαντικά μαντηλάκια.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι τα φυσικά υλικά είναι τα καλύτερα για την εξόντωση των μικροβίων. Για παράδειγμα, ανακατέψτε λεμόνι με μαγειρική σόδα και ξεκινήστε να καθαρίζετε τα πάντα με αυτό το μείγμα.

Πάντα να πλένετε τα χέρια σας- για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα- όταν μπαίνετε στο σπίτι απέξω, όταν επισκέπτεστε την τουαλέτα, προτού προετοιμάσετε φαγητό, εάν έχετε χειριστεί λερωμένες πάνες, ιστούς ή ρούχα, όπου μπορούν να εξαπλωθούν μικρόβια.

Επίσης, γνωρίζατε ότι τα μικρόβια μπορούν να εξαπλωθούν στα ρούχα σας; Αφαιρέστε το 99,9% των βακτηρίων προσθέτοντας αντιβακτηριδιακό απολυμαντικό ρούχων στο συρτάρι του μαλακτικού. Είναι ισχυρό και αποτελεσματικό καθαριστικό ακόμα και σε πλύσεις χαμηλής θερμοκρασίας.

Σιγουρευτείτε πως αδειάζετε συχνά τους κάδους σκουπιδιών και αχρήστων στο σπίτι ενώ πετάξτε τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα που αποτελούν εστία βακτηρίων.

Ταυτόχρονα, μην ξεχνάτε απλούς κανόνες υγιεινής στο σπίτι όπως το να βγάζουμε τα παπούτσια μας προτού μπούμε στο σπίτι ή να αλλάζουμε συχνά την πετσέτα για τα πρόσωπο ή τα χέρια.

Σχετικές αναρτήσεις

Bar Carts: Η διακοσμητική τάση που θα απογειώσει το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρά σου

News Room

Bar Carts: Η διακοσμητική τάση που θα απογειώσει το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρά σου

News Room

Αυτό το Τροχόσπιτο-θαύμα θα αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο που βλέπετε το Κάμπιγκ

News Room