magdasnews.gr
Night life

Το δημοφιλές συγκρότημα Pink Martini έρχεται στον Λυκαβηττό για μια συναυλία

Το δημοφιλές συγκρότημα Pink Martini έρχεται στον Λυκαβηττό για μια συναυλία

Οι Pink Martini, η «μικρή αλλά συνάμα μεγάλη ορχήστρα» από το Πόρτλαντ, ανεβαίνουν στο Λυκαβηττό στις 15 Ιουλίου για να μας κεράσουν το μεθυστικό κοκτέιλ τους από κλασικούς ήχους, λάτιν, παραδοσιακή ποπ και τζαζ μελωδίες σε ένα ξέφρενο καλοκαιρινό πάρτυ.

Το πολυμελές σχήμα με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά επιστρέφει στο κορυφαίο venue της πόλης για να μας ξυπνήσει αναμνήσεις του εκρηκτικού live του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Κάθε τους εμφάνιση είναι ένα συναρπαστικό κράμα από εκρηκτική σκηνική παρουσία, παραμυθένιες εξιστορήσεις βγαλμένες από το κλασικό Χόλιγουντ και ξεσηκωτικούς ρυθμούς από όλες τις γωνιές του κόσμου, όλα τυλιγμένα σε μια εντελώς δική τους εστέτ μουσική ατμόσφαιρα.

Οι Pink Martini είναι τόσο πολυπράγμονες που δύσκολα μπορούν να καταταγούν σε ένα μουσικό είδος. Είναι jazz, ή lounge, ή fusion ή και όλα μαζί. Στο τέλος της ημέρας, έχουν τη μυστική συνταγή για το τέλειο πάντρεμα διαφορετικών ειδών με αποτέλεσμα το μοναδικό τους μουσικό ιδίωμα.

Η πολυπληθής μπάντα που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή στην Ελλάδα, με το «Sympatique» (Je ne veux pas travailler), μας ξάφνιασε με την απόδοση της στα «Παιδιά του Πειραιά», μας ταξίδεψε στο κλασικό Χόλιγουντ με το «Amado mio» και στην γοητευτική Ιταλία με το «Una notte a Napoli», ξέρει καλά πως να αναμειγνύει ετερόκλητα υλικά με τον πιο ακομπλεξάριστο και καλόγουστο τρόπο.

Το συγκρότημα απαρτίζεται από μουσικούς που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και μουσικές επιρροές, από κλασική μουσική μέχρι τζαζ και ροκ, δημιουργήθηκε το 1994 από τον πιανίστα, απόφοιτο του Χάρβαρντ, Τhomas Lauderdale με βάση το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Το 1997 μπαίνει στο σχήμα η τραγουδίστρια China Forbes, η οποία είχε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με τον Lauderdale, όντας συμφοιτητές στο Χάρβαρντ.

Πληροφορίες ΕΔΩ

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Χατζηνάσιος – Αλέκα Κανελλίδου πρώτη φορά μαζί σε ζωντανές εμφανίσεις στις Γραμμές!

News Room M

Οι Apalaente έρχονται στο HolyWood Stage

News Room M

Μεγάλη συναυλία του ΚΚΕ στην Καισαριανή: Με την Μαρία Φαραντούρη και την Φωτεινή Βελεσιώτου

News Room G