magdasnews.gr
Της…tv

Οι αθλητικές μεταδώσεις που έχει κλείσει το ERTFLIX – στο βάθος η συνδρομή

Η ενίσχυση του ERTFlix δημιουργεί ανακατατάξεις στον ανταγωνισμό της αγοράς τηλεόρασης, σύμφωνα με αναφορές του typologies.gr.

Κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τις ενδιαφερόμενες πλευρές, ακούγεται η πρόταση για θέσπιση συνδρομητικού μοντέλου για τη χρήση της υπηρεσίας streaming της ΕΡΤ.

Αυτό συμβαίνει παράλληλα με τις προσπάθειες αναβάθμισης της τεχνολογίας και την εξασφάλιση προγραμμάτων σειρών και ταινιών με σκοπό τη μετατόπιση του κοινού από την ιδιωτική τηλεόραση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπήρχε ανάγκη αύξησης του ανταποδοτικού τέλους από τη διοίκηση της ΕΡΤ, που αυτή τη στιγμή είναι 3 ευρώ τον μήνα, για την κάλυψη των αναγκών σε πρόγραμμα και προσωπικό, καθώς και την ενίσχυση του ERTFlix. Η κυβέρνηση φαίνεται θετική, αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ανακοινώσεις.

Το 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προαναγγείλει αύξηση του ανταποδοτικού τέλους κατά την επαναφορά της ΕΡΤ, αλλά αντιμετώπισε αντίδραση από τη ΝΔ. Τώρα, με την αποτελεσματική διοίκηση της ΕΡΤ και τις προσπάθειες για ποιοτικό περιεχόμενο στο ERTFlix, προκαλούνται αντιδράσεις από στελέχη του Mega και του ALPHA.

Η ιδέα επιβολής συνδρομής για τη χρήση της πλατφόρμας ανακυκλώνεται, επισημαίνοντας την πρακτική σε streaming πλατφόρμες. Η ΕΡΤ επιδιώκει την ενίσχυση του ERTFlix με περισσότερες κατηγορίες προγράμματος, όπως μουσική και παιδικό πρόγραμμα, και την προσθήκη διεθνών καναλιών όπως το BBC. Επιπλέον, προγραμματίζεται η μετάδοση αθλητικών γεγονότων το καλοκαίρι, όπως το Euro 2024, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες.

Σχετικές αναρτήσεις

Μεγάλη Πέμπτη στην ΕΡΤ με την Ακολουθία των Παθών και το θεατρικό δρώμενο «Χριστός Πάσχων»

News Room M

Επέστρεψε στο Πρωινό ο Γιώργος Λιάγκας – Δεν έκανε καμία αναφορά στην Φαίη Σκορδά

News Room G

Επέστρεψε στην εκπομπή η Κατερίνα Καινούργιου – «Δόξα τω Θεώ είμαι καλά»

News Room G