magdasnews.gr
News

Παράνομη είσοδος πέντε ατόμων στην Πρεσβεία του Ιράν στην Σουηδία

Πέντε άτομα πραγματοποίησαν παράνομη είσοδο στην πρεσβεία του Ιράν στη Σουηδία σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, πριν απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις της διπλωματικής αποστολής, όπως ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αστυνομία ειδοποιήθηκε για την παρουσία πολιτών έξω από την πρεσβεία και για την είσοδο πέντε ατόμων στην περιοχή της πρεσβείας. Ένα άτομο συνελήφθη ως ύποπτος για επίθεση.

Ολικά, όλα τα άτομα απομακρύνθηκαν από τον χώρο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο TV4. Δεν είναι σαφές αν οι διαδηλωτές είχαν άδεια για τη συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία.

Η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Σουηδίας και Ιράν προέκυψε τον Δεκέμβριο μετά την επικύρωση από σουηδικό εφετείο της καταδίκης του πρώην υπεύθυνου ιρανικής φυλακής, Χαμίντ Νουρί, για μαζικές εκτελέσεις πολιτικών κρατουμένων το 1988. Οι σχέσεις επιδεινώθηκαν περαιτέρω με τη σύλληψη σουηδών πολιτών στο Ιράν, μεταξύ των οποίων και ο διπλωμάτης Γιόχαν Φλόντερους, κατηγορούμενος για συνωμοσία με το Ισραήλ.

Σχετικές αναρτήσεις

«Ο βασιλιάς έχει καρκίνο» ο τίτλος των περισσότερων Βρετανικών εφημερίδων

News Room G

Συγκλονιστική αποκάλυψη για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο:Έπαιζε online καζίνο και τηλεφωνούσε σε γραμμές «090» στο γραφείο

News Room G

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Έτσι αντέδρασε ο δολοφόνος της Καρολάιν όταν έμαθε ότι η κόρη τους άλλαξε επώνυμο

Newsroom