magdasnews.gr
News

«Ο βασιλιάς έχει καρκίνο» ο τίτλος των περισσότερων Βρετανικών εφημερίδων

«Ο βασιλιάς έχει καρκίνο».

Αυτός είναι ο τίτλος των περισσοτέρων βρετανικών εφημερίδων σήμερα μετά την χθεσινή σοκαριστική ανακοίνωση του παλατιού ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο.

Η ανακοίνωση του παλατιού αναφέρει ότι η θεραπεία του βασιλιά ξεκίνησε από τη Δευτέρα και του συνιστάται να αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις. Ως εκ τούτου, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αναλαμβάνει μέρος των υποχρεώσεών του, ενώ ο βασιλιάς θα εξακολουθήσει να εκτελεί τα “κρατικά του καθήκοντα”, συναντώντας εβδομαδιαία τον πρωθυπουργό και υπογράφοντας κρατικά έγγραφα.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι ο καρκίνος ανιχνεύτηκε κατά τη διάρκεια εξετάσεων για την πρόσφατη επέμβαση στο προστάτη. Παρόλο που δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία ή το στάδιο της νόσου, ο βασιλιάς παραμένει αισιόδοξος για την πορεία της ασθένειάς του.

Πριν από την ανακοίνωση από το παλάτι, ο βασιλιάς ενημέρωσε τους γιους του τηλεφωνικά για την κατάσταση της υγείας του. Ο πρίγκιπας Χάρι θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να βρεθεί κοντά στον πατέρα του.

Το γεγονός ότι ο βασιλιάς έχει επιλέξει να δημοσιοποιεί την κατάσταση της υγείας του αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για τη βρετανική μοναρχία και αποδεικνύει τη δέσμευσή του στη διαφάνεια και την ενημέρωση του κοινού.

Σχετικές αναρτήσεις

«Παραλύει» η χώρα στις 17 Απριλίου – Ποιοι απεργούν

Newsroom

Ζάκυνθος: Γέμισε αφρούς η παραλία του Τσιλιβί – Καθηγητής εξηγεί το φαινόμενο

Newsroom

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον νότο, νέες συνομιλίες με την ελπίδα για εκεχειρία

News Room G