magdasnews.gr
People & Politics

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Καταδικάζει την Ρωσική Εισβολή στην Ουκρανία

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Καταδικάζει την Ρωσική Εισβολή στην Ουκρανία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καταδικάζει την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο οικουμενικός πατριάρχης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιο, εκφράζοντας τη βαθειά του θλίψη γι᾽ αυτή την κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας, καθώς και την συμπαράστασή του στον αγωνιζόμενο υπέρ βωμών και εστιών Ουκρανικό λαό και στις οικογένειες των αθώων θυμάτων.

Ο Παναγιώτατος, προσεύχεται δε ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης να φωτίσει την ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ώστε να κατανοήσει τις τραγικές επιπτώσεις των αποφάσεων και των ενεργειών της, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν έναυσμα ακόμη και για μία παγκόσμια πολεμική σύρραξη.

Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλεί αδελφικώς τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες, καθώς και όλους τους Χριστιανούς, αλλά και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, σε αδιάλειπτη προσευχή υπέρ του Ουκρανικού λαού και υπέρ της επικρατήσεως της ειρήνης και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο τον Μάτζικ Τζόνσον – Τον κάλεσε για φαγητό

News Room A

Κάρολος Παπούλιας: Το τελευταίο αντίο στην λίμνη των Ιωαννίνων

News Room A

Μαλαματίνα: Ο ισχυρός άντρας της εταιρείας ισχυρίζεται ότι η πρώην σύζυγός του ευθύνεται για όλα τα δεινά που την βρήκαν

News Room A