magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

‘’Περί της φύσης των πραγμάτων’’, με τον Γιάννη Αθητάκη και τον Γιώργο Μπούνια

ΨΗΛΟΡΙΤΗΣ

Στις 22 και 23 Αυγούστου στο Ιδαίον Άντρον του Ψηλορείτη πραγματοποιήθηκε με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Αθητάκη και τον εικαστικό Γιώργο Μπούνια  ένα εικαστικό – θεατρικό δρώμενο μετά από κάλεσμα του Υπουργείου Πολιτισμού , της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της ομάδας των Androidus Project Tank .

Με θεματικό άξονα τη κλιματική αλλαγή , το περιβάλλον και τη σχέση ανθρώπου -φύσης !Στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023», Επιμενίδης II με τίτλο “Περί της Φύσης των Πραγμάτων”.

ΨΗΛΟΡΙΤΗΣ

Στο θεατρικό – εικαστικό δρώμενο που πραγματοποιήθηκε  παρουσιάστηκε η σχέση ανθρώπου και φύσης από την αρχαιότητα στο σήμερα .Ο καλλιτέχνης βρίσκεται ως επισκέπτης στον βωμό του Ιδαίου Άντρου όπου εκεί βρίσκει ένα κρανίο κερασφόρου ζώου με τη φαντασία του πλάθει μια ιστορία στο πως βρέθηκε εκεί .Έτσι , φαντάζεται έναν αρχαίο βοσκό να βρίσκεται στον βωμό και να απαγγέλει έναν ύμνο προς τον θεό Πάνα ζητώντας του ευημερία για τα ζώα του τον ίδιο .

Ο καλλιτέχνης εμπνέεται και δημιουργεί ζωντανά μπροστά στο μάτια του κοινού ενώ ταυτόχρονα η ζωντανή μουσική της λύρας και των κρουστών σε συνδυασμό με τον χορό των Κουρητών ολοκληρώνουν τη φαντασία του καλλιτέχνη .

 

Σχετικές αναρτήσεις

Δέσποινα Γεωργιάδη-Θεσσαλονικέως: Έκθεση σύγχρονου ψηφιδωτού

Newsroom E

Ο Βασίλης Καρράς στην Θεσσαλονίκη στην έκθεση γλυπτικής του Χρήστου Χατζηβασιλείου

Newsroom E

Στο ελληνικό Top10 η νέα σειρά του δημιουργού του La Casa De Papel

News Room A