magdasnews.gr
News

Πιέσεις ασκούν 5 Ευρωπαίοι Πρωθυπουργοί με σκοπό «να διπλασιάσουν τις προσπάθειες» για στρατιωτική υποστήριξη προς Ουκρανία

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Πέντε ευρωπαίοι πρωθυπουργοί έκαναν έκκληση προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχύσουν τη στρατιωτική τους υποστήριξη προς την Ουκρανία, αντιμετωπίζοντας τη ρωσική εισβολή.

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Financial Times, οι πρωθυπουργοί της Γερμανίας, Δανίας, Τσεχίας, Εσθονίας και Ολλανδίας υπογράμμισαν την ανάγκη για διπλασιασμό των προσπαθειών και τη διαρκή στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Οι πρωθυπουργοί εξέφρασαν ανησυχία για την έλλειψη ποσοτικής εφοδιαστικής στήριξης στην Ουκρανία, αναφέροντας ότι οι προηγούμενες δεσμεύσεις δεν έχουν εκπληρωθεί. Καλούν τους συμμάχους να επαναδεσμευτούν για μακροπρόθεσμη στρατιωτική υποστήριξη και προτείνουν την άμεση αποστολή πυρομαχικών, τανκς, drones και αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία.

Οι πρωθυπουργοί εκφράζουν την ανάγκη για διερεύνηση όλων των εναλλακτικών λύσεων, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς υπαρχόντων αποθεμάτων ή κοινής αγοράς πυρομαχικών μέσω των αμυντικών βιομηχανιών της Ευρώπης

Σχετικές αναρτήσεις

Προσοχή: Τι αλλάζει και γιατί στις τράπεζες τις επόμενες ημέρες

Newsroom

Κάθειρξη 15 ετών σε 50χρονο στην Σταυρούπολη για τον κατ’ επανάληψη βιασμό της ανήλικης θετής του κόρης

News Room G

Με αυτά τα συστήματα ασφαλείας το Ισραήλ αναχαίτισε την επίθεση του Ιράν

Newsroom