magdasnews.gr
News

Πίεση ασκούν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αρχίσουν άμεσα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βοσνία

ΒΟΣΝΙΑ-ΕΕ

Η Γερμανία ενώνει σήμερα τη φωνή της με μια ομάδα ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που υποστηρίζουν την άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Ωστόσο, η Γαλλία εξακολουθεί να θεωρεί τις προόδους της χώρας αυτής “υπερβολικά περιορισμένες”.

Επτά χώρες – Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβακία και Σλοβενία – πρόσφατα ζήτησαν με επιστολή τους την έναρξη διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η απόφαση αυτή απαιτεί ομοφωνία από τα μέλη της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε ευνοϊκή γνωμοδότηση στις 12 Μαρτίου, αναγνωρίζοντας τις εντυπωσιακές προόδους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στις μεταρρυθμίσεις.

Στη συνάντηση στις Βρυξέλλες, η γερμανίδα υφυπουργός αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Άννα Λούρμαν, δήλωσε ότι η κυβέρνησή της είναι υπέρ της άμεσης έναρξης των διαπραγματεύσεων με τη Βοσνία.

Άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία και η Δανία, παραμένουν πιο επιφυλακτικές, θεωρώντας τις προόδους της Βοσνίας ανεπαρκείς. Ο γάλλος υπουργός αρμόδιος για την Ευρώπη, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα αυτή πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για μεταρρυθμίσεις προτού αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ενταξιακής.

Σχετικές αναρτήσεις

Σοβαρή καταγγελία για γυναίκα ΑμεΑ που πέθανε από πνιγμό – «Η προσωπική βοηθός δεν ήξερε τι να κάνει!»

Newsroom

Κοινή δράση για αλλαγές στην ΚΑΠ δρομολογούν οι υπ. Γεωργίας και Αλιείας της EU MED-9

News Room G

Τα 4+1 γήπεδα που προτείνει η ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας!

News Room G