magdasnews.gr
News

Σοβαρή καταγγελία για γυναίκα ΑμεΑ που πέθανε από πνιγμό – «Η προσωπική βοηθός δεν ήξερε τι να κάνει!»

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας για γυναίκα ΑμεΑ που πέθανε από πνιγμό, καθώς, όπως υποστηρίζει ο αδελφός της «η προσωπική βοηθός από το ομώνυμο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας δεν ήξερε τι να κάνει».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η γυναίκα πνιγόταν την ώρα που έτρωγε, αλλά η «Προσωπική Βοηθός»« βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού και δεν κατάλαβε τι συνέβη.

Όταν αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα πνιγόταν ωστόσο, δεν μπόρεσε να τη βοηθήσει, καθώς δεν είχε τις κατάλληλες γνώσεις.

Επιπλέον, δεν τηλεφώνησε στο 166, αλλά επικοινώνησε με τη δεύτερη βοηθό που φρόντιζε την άτυχη γυναίκα, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και όταν έφτασε στο σημείο το ΕΚΑΒ ήταν ήδη πολύ αργά.

Για το τραγικό συμβάν μίλησε στο MEGA ο αδελφός της άτυχης γυναίκας, ο οποίος είναι εκπαιδευτικός και πληροφορήθηκε το τραγικό νέο από γείτονα, την ώρα που βρισκόταν στο σχολείο.

«Είχαμε δύο προσωπικούς βοηθούς γιατί η αδερφή μου είχε κινητικά προβλήματα και δικαιούτο 277 ώρες τον μήνα. Είχαμε και πρωί και απόγευμα. Αυτό το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και δυσκολεύτηκα πολύ να βρω άτομο που το πρόγραμμά του να είναι συμβατό με της αδερφής μου, να έχει ελεύθερες ώρες. Η πιο εξειδικευμένη ήταν δυσεύρετη και αυτή που ήρθε δεν είχε επαρκείς γνώσεις για άτομα με αναπηρία».

Το πρόγραμμα «Προσωπική Βοηθός» είναι μια παροχή του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε συμπολίτες μας με αναπηρία, με σκοπό αυτά τα άτομα να μπορούν να έχουν δίπλα τους κάποιον άνθρωπο που θα τους βοηθά στην καθημερινότητά τους.

Ο «Προσωπικός Βοηθός», που εντάσσεται στο πλαίσιο της «Βοήθειας στο Σπίτι» δεν είναι απαραίτητο να είναι νοσηλευτής ή να έχει εξειδικευμένες γνώσεις, ωστόσο τα άτομα που επιλέγονται γι’ αυτή τη θέση περνούν από μια επιτροπή που ελέγχει αν είναι ικανά να προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες, ενώ τα άτομα που επιλέγουν να εργαστούν ως προσωπικοί βοηθοί έχουν τη δυνατότητα -αν το επιθυμούν- να παρακολουθήσουν ένα σχετικό πρόγραμμα του Ερυθρού Σταυρού.

Σχετικές αναρτήσεις

Τέλος δεν έχουν οι μάχες στη Γάζα – Νέα περιοδεία Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή

News Room G

Σε τρεις λωρίδες από τη Δευτέρα 29/1 η κυκλοφορία στις οδούς Εγνατία και Βενιζέλου

News Room G

ΠΑΣΟΚ για επιστολική ψήφο: Συνειδητή η επιλογή της κυβέρνησης να υπονομεύσει τη συναίνεση

News Room G