magdasnews.gr
News

Ιερά Σύνοδος: ΟΧΙ στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών – στέλνουν επιστολή σε βουλευτές και πιστούς

Σήμερα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε εκτάκτως, έχοντας ως μοναδικό θέμα στην ατζέντα της το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Παροναξίας, Καλλίνικο, οι ιεράρχες αποφάσισαν ομόφωνα να εκφράσουν τη διαφωνία τους για τον γάμο ομόφυλων και την τεκνοθεσία, με την απόφαση αυτή να εκφραστεί μέσω ενός κειμένου που θα αναγνωστεί στους ναούς.

Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, το κείμενο της Ιεράς Συνόδου θα διαβαστεί στους ναούς, ενημερώνοντας το ποίμνιο για τη θέση της σχετικά με τον λεγόμενο “γάμο ομόφυλων ζευγαριών”.

Επιπλέον, ετοιμάστηκαν δύο επιστολές κατά τη συνεδρίαση, μια προς τους πιστούς που θα αναγνωστεί στους ναούς την 4η Φεβρουαρίου και μια άλλη προς τους βουλευτές, στην οποία θα εξηγούνται οι λόγοι της Εκκλησίας για την αντίθεσή της στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Η εισήγηση αυτή προήλθε από τον μητροπολίτη Μεσογαίας, Νικόλαο, πρόεδρο της ειδικής Συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής, που ανέπτυξε τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι κάθε ανατροπή της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου.

Σχετικές αναρτήσεις

Την 1η Φεβρουαρίου η πρεμιέρα για τον Ενεργειακό Διαμεσολαβητή

News Room G

Συνέντευξη της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

News Room G