magdasnews.gr
People & Politics

Στέφανος Μίλλερ: Ποιος ήταν ο σπουδαίος φιλέλληνας αρχαιολόγος

Στέφανος Μίλλερ: Ποιος ήταν ο σπουδαίος φιλέλληνας αρχαιολόγος

Ο αρχαιολόγος Στέφανος Μίλλερ έφυγε από την ζωή σήμερα και βύθισε στην θλίψη τους συναδέλφους και τους κοντινούς του ανθρώπους.

Ποιος ήταν ο σπουδαίος φιλέλληνας αρχαιολόγος

Είχε γεννηθεί στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, όπου και σπούδασε αρχαία Ελληνικά. Είχε έναν ιδιαίτερο δεσμό με την χώρα μας, πριν ακόμα κάνει το διδακτορικό του στην Κλασσική Αρχαιολογία. Όταν λοιπόν, ολοκλήρωσε τις σπουδές του, συμμετείχε σε διάφορα προγράμματα ανασκαφής στην Ολυμπία και την Αρχαία Αγορά της Αθήνας.

Ήταν υπεύθυνος για την ανακάλυψη του Σταδίου, όπου διεξάγονταν τα Νέμεα και για την κατασκευή του αρχαιολογικού μουσείου της περιοχής. Τα επόμενα χρόνια της ζωής του διετέλεσε Διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα και παρέμεινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ. Το 2005 με προεδρικό διάταγμα πολιτογραφήθηκε Έλληνας υπήκοος και τιμήθηκε για την προσφορά του με τον Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής.

Σχετικές αναρτήσεις

Στην Ελλάδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο | «Το συναίσθημα ότι έγινα πατέρας δεν το φτάνει το NBA»

News Room A

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ήταν οικογένεια για μένα – Πολλές φορές έλεγε καθαρά, αν σας ενόχλησα ελάτε να με σκοτώσετε» (βίντεο)

News Room A

Νέο “χτύπημα” από τον Στέφανο Τσιτσιπά: “Δεν βλέπω το λόγο κάποιος στην ηλικία μου να κάνει το εμβόλιο”

News Room A