magdasnews.gr
News

Στην Βουλή το Νομοσχέδιο για την αγροτική ανάπτυξη

ΒΟΥΛΗ

Καθώς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Ολομέλεια της Βουλής τίθεται σε συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την “Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης”.

Το νομοσχέδιο παρουσιάζεται από την Επιτροπή Παραγωγής Εμπορίου με τη θετική ψήφο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά το αντιτίθενται. Άλλες παρατάξεις, όπως ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας, επιφυλάσσονται να διατυπώσουν τις απόψεις τους στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, έχει προαναγγείλει νομοθετικές προσθήκες και βελτιώσεις, μεταξύ άλλων για τις ρυθμίσεις που αφορούν την τουριστική αλιεία σε υδατοκαλλιέργειες, καθώς και τροποποιήσεις για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια αναμένεται να ζητήσουν να πάρουν θέση πολιτικοί αρχηγοί της Αντιπολίτευσης, ενώ αναμένεται επίσης η συμμετοχή πολλών βουλευτών ως ομιλητών.

Πριν την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια, έχουν κατατεθεί επτά συνολικά βουλευτικές τροπολογίες. Η πρώτη από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Παπασωτηρίου προβλέπει τροποποίηση της διάταξης του Ν. 4056/2023 για την ευνοϊκή ανανέωση της έγκρισης λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εντατικής εκτροφής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πέντε τροπολογίες, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για τη διαχείριση των πετρελαιαγωγών των αγροτών και την ενίσχυση της τουριστικής αλιείας στις υδατοκαλλιέργειες.

Σχετικές αναρτήσεις

Το σύνολο της δικογραφίας για τα Τέμπη ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην εξεταστική

News Room G

Σοκαρισμένος ο Γιώργος Λιάγκας:«Έπαθα σοκ με αυτό που έμαθα για έναν γνωστό τραγουδιστή και έναν πολιτικό – Έχω πέσει από τα σύννεφα»

News Room G

Δώρο Πάσχα: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί – Πώς υπολογίζεται

News Room G