magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Στο “The Rain” του Netflix προσπαθείς να επιβιώσεις από τη βροχή

Λίγοι είναι εκείνοι που δεν έχουν δει έστω και ένα επεισόδιο της σειράς του Netflix με τίτλο “The Rain”. Αν είσαι και εσύ ένας/μία από εκείνους/ες, ο Φεβρουάριος είναι ο καλύτερος μήνας για να την ξεκινήσεις.

Στη σειρά, ακολουθούμε την ιστορία του Rasmus και της Simone, δύο αδέρφια που καλούνται να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που έχει προσβληθεί από έναν ιό. Μέσω του ιού, η βροχή έχει γίνει τοξική και νεκρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Κυριολεκτικά τα πάντα. Ό,τι είναι ζωντανό, πεθαίνει. Καθόλου αισιόδοξο για την περίοδο του κορωνοϊού, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μυθοπλασία.

Η σειρά τοποθετείται κάπου στη Δανία και έχει τα περισσότερα εξωτερικά πλάνα που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Επικρατεί ένα γκρίζο χρώμα που θυμίζει το μουντό της βροχής, αλλά παράλληλα και την αίσθηση της Αποκάλυψης με το νεκρό τοπίο.

Η υποκριτική είναι αρκετά αξιόλογη με τον Lucas Lynggaard Tønnesen στο ρόλο του Rasmus να ξεχωρίζει στις συναισθηματικές εναλλαγές. Σε γενικές γραμμές, το “The Rain” αποτελεί μια εναλλακτική για μια ακόμα post-apocalyptic σειρά, αν είστε fan του είδους. Δεν είναι κάτι καινούριο σαν concept, αλλά προσδίδει μια διαφορετική ματιά σε μια Αποκάλυψη που προκλήθηκε από έναν ιό.

Η σειρά έχει ολοκληρωθεί και μπορούμε να πούμε με σιγουριά, πως οι χαρακτήρες που πλαισιώνουν τον Rasmus, είναι αρκετά προβλέψιμοι. Δεν έκρυβαν μεγάλες εκπλήξεις σε αντιδράσεις και επιλογές. Όμως οι ερμηνείες ήταν αρκετά απολαυστικές και έπειθαν.

Τέλος, αν προσπαθήσεις να σκεφτείς τι σου θυμίζει η σειρά, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς. Το “The Rain”, είναι απόλυτα επηρεασμένο από το “The Hunger Games” και το “The 100” μαζί.

Το “The Rain”, είναι μια διαφορετική ματιά σε ένα κουρασμένο είδος που έχει φτιαχτεί ακριβώς για να είναι γοητευτικό σε δυο κατηγορίες τηλεθεατών. Εκείνους που αγαπούν το “The Walking Dead” και το “War Of The Worlds”. Χωρίς τα ζόμπι και τους εξωγήινους.

Σχετικές αναρτήσεις

Νέα σειρά για τη ζωή και το έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι

News Room A

Ο νέος ταλαντούχος συνθέτης Iason Xexakis στη MINOS/EMI UNIVERSAL

News Room M

Ζαζόπουλος-Σαφέτης-Χαραμή-Πλακιάς: Το απόλυτο λαϊκό-δημοτικό γλέντι, έρχεται στα «Λαδάδικα Αθήνας» (video)

News Room A