magdasnews.gr
Ζωή

Συγκινητικές στιγμές στις ΗΠΑ: Στα γαλανόλευκα ο Λευκός Οίκος υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής

Ο Λευκός Οίκος ντύθηκε στα γαλανόλευκα και πλημμύρισε από ελληνική μουσική, σε εκδήλωση που έκανε ο Τζο Μπάιντεν για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει: «Είμαι ο Τζο Μπαϊντενόπουλος».

Ο Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε την ομιλία του προς την ομογένεια στον Λευκό Οίκο με το ελληνοποιημένο επώνυμο που έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια, υπογραμμίζοντας τις μακροχρόνια στενές σχέσεις και την αγάπη του για την Ελλάδα.

Στους κήπους του Λευκού Οίκου, που έχει ντυθεί στα γαλανόλευκα για τον εορτασμό την 25η Μαρτίου, η μπάντα των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών πλημμυρίζει τον χώρο με ελληνική μουσική.

Στην αίθουσα των εκδηλώσεων, ο Τζο Μπάιντεν και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σημαίνουν μαζί τους εορτασμούς.

«Μας τιμά το κύρος αυτού του εορτασμού. Εκ μέρους όλων, σας ευχαριστώ που συνεχίζετε αυτή τη θαυμάσια παράδοση που αναγνωρίζει τις ελληνικές ρίζες της Δημοκρατίας», είπε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Μιλώντας στους καλεσμένους, ο Αμερικανός Πρόεδρος φρόντισε να χρησιμοποιήσει λέξεις με ελληνική ρίζα, τιμώντας την ημέρα και αναγνωρίζοντας τον ρόλο της ελληνικής κοινότητας στην πολιτική του πορεία.

«Ο μόνος λόγος που μπορώ και στέκομαι εδώ είναι η ελληνική κοινότητα. Και αυτό δεν είναι υπερβολή! Αυτός είναι ο Οίκος σας. Και είστε ένας από τους λόγους που εγώ είμαι εδώ και που υπάρχει αυτός ο Οίκος. Σήμερα γιορτάζουμε 203 χρόνια ελληνικής ανεξαρτησίας. 203 χρόνια!».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία υπό τους ήχους από το συρτάκι και το ελληνικό μπουζούκι.

Η ελληνική παραδοσιακή μουσική αποτέλεσε το κύριο «μενού» καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

Σχετικές αναρτήσεις

Πότε αλλάζει η ώρα

Newsroom

Ένα Gala Dinner αφιερωμένο στην έλευση του 2024 από την ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ και σε Όσους Υποστηρίζουν το Πολύτιμο Έργο του Φορέα

News Room G

Η «Ελληνοεκδοτική» και ο «Ιανός» παρουσίασε τρία σημαντικά διδακτικά βιβλία

News Room G